Volle schijf opschonen met WinDirStat

Is je harde schijf van je pc vol geraakt en weet je niet waar te beginnen met opruimen? Geen nood. Met WinDirStat weet je wat er op je schijf staat en wat je kunt verwijderen.

WinDirStat leest bij de eerste keer opstarten je hele harde schijf en verdeelt het resultaat. Je krijgt een mappenlijst bovenin, zoals je dat kent van Windows Verkenner met per map de grootte van de bestanden . Daarnaast vind je hier ook hoeveel procent een map gebruikt.
 

Daaronder zie je een veld met allemaal verschillende vierkanten, groot en klein, met verschillende kleuren. Dat is een grafische weergave van je harde schijf. Elke kleur stelt een bestandsextensie voor. Heb je bijvoorbeeld veel foto’s met .JPEG, dan heb je veel blauwe vierkanten. Er staat een legenda rechtsboven.

Hieronder een screenshot, waar je heel overzichtelijk kunt zien wat ruimte inneemt op je harde schijf:

Harde schijf opschonenJe verwijdert de bestanden en mappen in WinDirStat. Klik met  rechtermuisknop op een map of bestand en klik op Verwijder (naar Prullenbak). Mocht je per ongeluk een verkeerd bestand of map verwijderen, dan kun je gewoon via Prullenbak het bestand of map herstellen.

WinDirStat kun je HIER downloaden.

 

Deel dit artikel:

Andere bezoekers lezen nu: