Online shoppen is populair. Logisch, want online winkelen gaat nu eenmaal erg makkelijk en snel. Niet gek dus dat er dat dagelijks steeds meer webwinkels op het net te vinden zijn. Webshops schieten als paddenstoelen uit de grond, maar hoe weet je nu zeker dat je met een betrouwbare webwinkel te maken hebt?

Meer dan een miljoen Nederlanders zijn afgelopen jaren gedupeerd geweest door internetfraude. Ze werden opgelicht door de zogenaamde fraude webshop of via valse e-mails, blijkt uit onderzoek van de Fraudehelpdesk. Als je online bestelt heb je nooit 100% zekerheid, maar je kan er wel van uitgaan, dat als een webwinkel meerdere keren bestelde artikelen niet levert of klanten hun geld niet terugbetaald, dat consumenten hier een melding van maken bij de politie.

Veilig online winkelen

De politie houdt een database bij van alle aangiften en meldingen die er binnen zijn gekomen. Voordat je een bestelling maakt, is het dus verstandig eerst bij de politie te controleren of een webshop bekend staat als fraudeur bij de politie. Daar is een handige website voor: Controleer webwinkel gegevens bij politie. Hier kun je op naam, bankrekeningnummer, e-mailadres of telefoonnummer checken of er meldingen over deze verkoper bekend zijn. Op deze manier bescherm je jezelf beter om voortaan veilig online te shoppen.

Hieronder een screenshot van de politie, snel en makkelijk zoeken:

Onbetrouwbare webwinkel? Check bij de Politie

Meer tips over veilig internetten vind je hier: Tips veilig shoppen op internet.

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.