Als je de pictogrammen van Office 2010, zoals Excel op je bureaublad hebt staan en je wilt je bureaublad aanpassen en persoonlijk maken, kun je niet het pictogram wijzigen. De knop is grijs en niet aan te klikken zie zwarte pijl hieronder.

Pictogram wijzigen op bureaublad van Office 2010

Er bestaat een methode om de pictogram wel aan te passen. Neem de volgende stappen om een Office 2010 pictogram aan te passen:

  • Ga naar Windows Verkenner (Sneltoets Windows toets + E)
  • Klik op de partitie waar Office op is geïnstalleerd(in meeste gevallen is het C:)
  • Open de map: Program FilesMicrosoft OfficeOffice14
  • Zoek bijvoorbeeld EXCEL, WORD of Outlook en klik met je rechtermuisknop
  • Kies voor kopieren naar – Bureaublad (Snelkoppeling maken)
  • Ga naar Bureaublad en klik op nieuwe snelkoppeling met je rechtermuisknop
  • Kies Ander pictogram…

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.