Notificaties uitzetten op Android

Tegenwoordig hebben we allemaal zoveel apps op onze telefoons staan. Denk aan Whatsapp, Instagram Facebook, Snapchat en ga zo maar door. Hier horen natuurlijk ook heel veel notificaties bij, maar daar heb je soms gewoon totaal geen zin. Gelukkig is er een manier om deze uit te zetten en ik heb dit voor je uitgewerkt. Het werkt net iets anders voor elke versie van Android dus heb ik deze voor jou op een rijtje gezet, beginnend met de allernieuwste versie.

Android 9.0

In Android 9.0 is het makkelijker om notificaties uit te zetten dan ooit tevoren. Wanneer je een notificatie krijgt die je eigenlijk niet wilt krijgen druk je simpelweg op de notificatie en kun je op de optie ‘stop notificaties drukken.’ Ook kun je naar de ‘i’ waar je in de instellingen van de app precies kunt selecteren welke notificaties je wilt krijgen en welke niet.

Je kunt ook naar de instellingen van jouw telefoon gaan en dan App notificaties selecteren. Hier kun je zelfs alle notificaties sorteren op frequentie of welke het meest recent waren om zo de notificaties die je het irritants vindt uit te zetten. Wat Android 9.0 ook heel slim doet is dat hij je vraagt of je bepaalde meldingen uit wilt zetten, wanneer je deze consequent naar links schuift zonder er op te klikken.

Android 8.0

Wanneer je notificaties krijgt in Android 8.0 kun je deze een klein stukje naar links schuiven om zo twee opties te krijgen. Hier kun je de notificaties van de app compleet uitzetten of je kunt op de knop ‘Categorieën’ klikken en alleen bepaalde soort notificaties van die app uitzetten. Hiernaast kun je de meldingen ook nog voor een bepaalde tijd snoozen. Bij de  instellingen van de telefoon kun je alsnog per app instellen of je hiervan notificaties wilt ontvangen. Ook kun je hier kiezen of je notificaties op het vergrendelscherm wilt weergeven.

Android 7.0

In Android 7.0 kun je een melding ook al deels naar links schuiven om de optie te laten zien waar je de notificaties van de desbetreffende app uit kunt zetten. Ook kun je nog steeds naar de notificatie instellingen om hier alle apps te zien die notificaties geven en deze stuk voor stuk uit te zetten.

Android 5.0 en hoger

Android 5.0 was de eerste Android versie waar het echt mogelijk was om meldingen van apps te blokkeren. Hier kon dit ook al bij de notificatie instellingen. Hiernaast was het in Android 5.0 mogelijk om bepaalde notificaties als prioriteit in te stellen zodat ze toch worden weergegeven wanneer je een speciale ‘alleen prioriteit’ modus aan hebt staan. Zo komen de belangrijke bovenaan de lijst te staan. Dit kan je ook vinden bij de notificatie instellingen en dan bij de sectie ‘onderbrekingen.’ Wanneer je een wachtwoord hebt voor het ontgrendelen van jouw telefoon dan kun je bepaalde notificaties ook als ‘gevoelig’ markeren zodat ze niet te zien zijn op het vergrendelscherm.

Android 4.1 en hoger

Wanneer je hier een notificatie uit wilt zetten dan moet je de notificatie ingedrukt houden en dan drukken op ‘App info’. Hier kun je de meldingen uitzetten, maar dan staan wel alle notificaties van de app uit. Ook kun je ze bij de app instellingen per app aan of uit zetten.

Oudere versies van Android

In de oudere versies van Android is er nog geen manier vanuit Android om meldingen aan of uit te zetten en hangt het dus af van de appmaker. Je zal dus bij de instellingen van de app zelf moeten kijken of het mogelijk is.

Laatste tips

Hard reset Samsung? Zo doe je dat!

Een hard reset voor je Samsung uitvoeren kan in enkele gevallen uitkomst bieden voor problemen. Het is bijvoorbeeld handig wanneer je smartphone...

Laptop voor school nodig? Hier moet je op letten!

Tijdens je studie en op school kun je niet meer zonder laptop. Aan het begin van elk studiejaar vliegen laptops dan ook...

Online een cv maken volg deze simpele stappen

Je bent op zoek naar een baan of bent aan het rondkijken naar een andere functie. Bij vrijwel iedere sollicitatie moet je...

Duplicate content: de sluipmoordenaar op je website

Je hebt grote hoeveelheden content op je website, maar de ranking op Google is belachelijk laag. Hoe kan dat? Er staat toch...

Computer opschonen – doorloop deze simpele stappen

Er komt een moment dat het nodig is op je computer op te schonen, want hij is traag. Hier heeft bijna iedere...

Ook interessant

Plaats een reactie

Please enter your comment!
Please enter your name here