Home Android Notificaties uitzetten op Android

Notificaties uitzetten op Android

Tegenwoordig hebben we allemaal zoveel apps op onze telefoons staan. Denk aan Whatsapp, Instagram Facebook, Snapchat en ga zo maar door. Hier horen natuurlijk ook heel veel notificaties bij, maar daar heb je soms gewoon totaal geen zin. Gelukkig is er een manier om deze uit te zetten en ik heb dit voor je uitgewerkt. Het werkt net iets anders voor elke versie van Android dus heb ik deze voor jou op een rijtje gezet, beginnend met de allernieuwste versie.

Android 9.0

In Android 9.0 is het makkelijker om notificaties uit te zetten dan ooit tevoren. Wanneer je een notificatie krijgt die je eigenlijk niet wilt krijgen druk je simpelweg op de notificatie en kun je op de optie ‘stop notificaties drukken.’ Ook kun je naar de ‘i’ waar je in de instellingen van de app precies kunt selecteren welke notificaties je wilt krijgen en welke niet.

Je kunt ook naar de instellingen van jouw telefoon gaan en dan App notificaties selecteren. Hier kun je zelfs alle notificaties sorteren op frequentie of welke het meest recent waren om zo de notificaties die je het irritants vindt uit te zetten. Wat Android 9.0 ook heel slim doet is dat hij je vraagt of je bepaalde meldingen uit wilt zetten, wanneer je deze consequent naar links schuift zonder er op te klikken.

Android 8.0

Wanneer je notificaties krijgt in Android 8.0 kun je deze een klein stukje naar links schuiven om zo twee opties te krijgen. Hier kun je de notificaties van de app compleet uitzetten of je kunt op de knop ‘Categorieën’ klikken en alleen bepaalde soort notificaties van die app uitzetten. Hiernaast kun je de meldingen ook nog voor een bepaalde tijd snoozen. Bij de  instellingen van de telefoon kun je alsnog per app instellen of je hiervan notificaties wilt ontvangen. Ook kun je hier kiezen of je notificaties op het vergrendelscherm wilt weergeven.

Android 7.0

In Android 7.0 kun je een melding ook al deels naar links schuiven om de optie te laten zien waar je de notificaties van de desbetreffende app uit kunt zetten. Ook kun je nog steeds naar de notificatie instellingen om hier alle apps te zien die notificaties geven en deze stuk voor stuk uit te zetten.

Android 5.0 en hoger

Android 5.0 was de eerste Android versie waar het echt mogelijk was om meldingen van apps te blokkeren. Hier kon dit ook al bij de notificatie instellingen. Hiernaast was het in Android 5.0 mogelijk om bepaalde notificaties als prioriteit in te stellen zodat ze toch worden weergegeven wanneer je een speciale ‘alleen prioriteit’ modus aan hebt staan. Zo komen de belangrijke bovenaan de lijst te staan. Dit kan je ook vinden bij de notificatie instellingen en dan bij de sectie ‘onderbrekingen.’ Wanneer je een wachtwoord hebt voor het ontgrendelen van jouw telefoon dan kun je bepaalde notificaties ook als ‘gevoelig’ markeren zodat ze niet te zien zijn op het vergrendelscherm.

Android 4.1 en hoger

Wanneer je hier een notificatie uit wilt zetten dan moet je de notificatie ingedrukt houden en dan drukken op ‘App info’. Hier kun je de meldingen uitzetten, maar dan staan wel alle notificaties van de app uit. Ook kun je ze bij de app instellingen per app aan of uit zetten.

Oudere versies van Android

In de oudere versies van Android is er nog geen manier vanuit Android om meldingen aan of uit te zetten en hangt het dus af van de appmaker. Je zal dus bij de instellingen van de app zelf moeten kijken of het mogelijk is.

Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Meer van deze auteur

De beste hoesjes voor een iPhone SE 2020

Onze smartphones zijn belangrijk. Ze houden ons immers op de hoogte van zowel het nieuws van over de hele wereld, maar belangrijker...

Eindelijk duidelijke wetgeving voor online casino’s in 2021

Er is goed nieuws voor Nederlandse gokkers. Vanaf 2021 zullen er namelijk heel wat opties bijkomen voor spelers. Daar waar er momenteel...

5 Cyber Security tips om je iPhone te beschermen

Nu hackers steeds vindingrijker worden, is het belangrijk om al je devices goed te beschermen. Hoewel er misschien niet veel data op...