Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Dan zijn er diverse nieuws apps die je op jouw smartphone kunt zetten om nieuwsberichten snel en gemakkelijk in te laden. Gemakkelijk voor thuis, maar ook zeker handig als je de laatste nieuwtjes onderweg wil lezen. Ben jij benieuwd wat de bekendste nieuws apps van dit moment zijn? Lees dan meer over de bekendste en populairste nieuws apps van het moment in dit artikel.

De nieuwe AD app

De AD.nl app was al populair, maar nu is deze mobiele applicatie compleet vernieuwd. In de nieuwe applicatie zijn enkele belangrijke verbeteringen doorgevoerd en hierdoor werkt de app nog beter en sneller. Je kunt de AD.nl app gebruiken om op de hoogte te blijven van nationaal nieuws, nieuws uit het buitenland, regionaal nieuws, video’s en nieuws geselecteerd vanuit Topics. Eigenlijk zijn het vier apps in een app. Het is een echte aanrader!

De app van AD is lekker duidelijk en overzichtelijk.

AD app

Volkskrant app

Net zoals het AD, heeft ook de Volkskrant een eigen mobiele applicatie. Je gebruikt de app van de Volkskrant om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit het binnen- en buitenland, maar ook om achtergronden van de Volkskrant te lezen. Ideaal als je niet alleen platte nieuwsberichten wil lezen, maar ook interesse hebt in de achtergrond van bepaalde nieuwsartikelen. Vergelijk je dit bijvoorbeeld met de achtergronden van Nu.nl, dan zie je dat de Volkskrant app veel meer achtergronden biedt en ook uitgebreidere achtergronden van nieuwsberichten te bieden heeft.

De app van Nu.nl

Nu.nl is een van de bekendste en populairste online nieuwsplatforms van het land. Het platform heeft niet alleen een zeer actieve website, maar ook een mobiele app die je kunt downloaden op je smartphone of tablet om gemakkelijk en snel de laatste nieuwtjes te lezen. Nu.nl heeft vrij korte en platte nieuwsberichten en biedt wat minder achtergrond, maar is er over het algemeen wel erg snel bij als er iets gebeurd is. Wat de app van Nu.nl verder erg populair maakt, is het feit dat Nu.nl regelmatig dossiers vormt over een bepaald onderwerp. Wordt er een aanslag gepleegd of is er een groot sportevenement, dan houdt Nu.nl alle artikelen over dit specifieke onderwerp bij elkaar in een overzichtelijk dossier. Ook populair zijn de liveblogs van Nu.nl, die regelmatig aangevuld worden met korte updates en gemakkelijk te volgen zijn.

Nu.nl app

De app van NOS

Tot slot is er nog de applicatie van NOS. Op deze app vind je niet alleen nieuwsberichten, maar kom je ook allerlei reportages, filmpjes en radio-uitzendingen tegen. Heb je niet altijd zin om een nieuwsbericht door te lezen en kijk je liever een televisie-uitzending over dit nieuwsitem? Dan is deze app een aanrader. In de NOS app worden tekstberichten, filmpjes en radio-uitzendingen met elkaar gecombineerd, wat ideaal is voor mensen die graag nieuwsberichten lezen, maar ook nieuws willen kijken en naar nieuws willen luisteren.

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.