Nieuwe verslaving: de mobiele veiling | Pctipvandedag.nl

Met één klik op je telefoon meebieden op een oldtimer, een kunstwerk van Herman Brood of een eerste druk van Kuifje? Online veilinghuis Catawiki maakt het mogelijk. Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa en sleepte vorig jaar 10 miljoen euro binnen bij onder andere de Amerikaanse investeringsmaatschappij Accel Partners, die ook investeerde in Facebook en Spotify. Met het geld ontwikkelde Catawiki onder andere een nieuwe mobiele applicatie die het mogelijk maakt om altijd en overal mee te bieden op de meer dan 10.000 bijzondere en unieke objecten die elke week op de site worden geveild. Downloaden is gratis, maar pas op. Het is ongelooflijk verslavend!

Het nieuwe veilen

“De tijd van de traditionele veilinghuizen ligt allang achter ons”, zegt Maarten de Lange, mobile manager bij Catawiki. ”Vroeger moesten mensen naar een veilinghuis toe, was je vaak een hele dag kwijt en moest je vaak maar afwachten of er iets moois werd aangeboden. Tegenwoordig brengen wij de veiling met deze app gewoon bij de mensen thuis. We willen een veiling op een andere manier brengen: makkelijker, overzichtelijker en vooral leuker. We mikken met de app op zowel mensen die al hun hele leven op een veiling komen, als op de mensen die voor het eerst kennis willen maken met de spanning van een veiling.”

Unieke objecten

De veilingen van Catawiki werken heel makkelijk. Er zijn elke week 80 wekelijkse veilingen in 45 categorieën, van kunst tot sieraden en van whisky tot jukeboxen. Deze veilingen starten allemaal op vrijdagmiddag om 12.00 uur en lopen af op een avond in de week erna. ”Het aanbod in onze veilingen is elke week weer bijzonder. Wij veilen eigenlijk alleen maar gave dingen”, Enkele bijzondere objecten die het afgelopen jaar bij Catawiki onder de hamer kwamen zijn onder andere het skelet van een mammoet, de eerste gouden plaat van volkszanger Johnny Jordaan, de schoenen van Arnon Grunberg, een nest dinosaurus eieren, een stukje steen van de maan en een platenspeler met handtekeningen van The Beatles. ”Maar het zijn niet alleen maar hele dure objecten. Ook mensen die op zoek zijn naar een mooi kunstwerk of een antieke kast kunnen bij Catawiki terecht”.

Alles start op 1 euro

Alle kavels die bij Catawiki worden aangeboden starten op 1 euro. ”Een veiling is eigenlijk een heel spannend spel. De verschillende bieders hanteren allemaal hun eigen tactiek. Zo zijn er bieders die meteen een heel hoog bod doen om zo andere bieders te ontmoedigen. Andere bieders wachten juist tot de laatste minuut met bieden. De kunst is om een kavel te winnen voor een zo laag mogelijke prijs. Dit is spannend en zeer verslavend”, aldus Maarten de Lange.

Al 300.000 gebruikers

Catawiki mag zich met recht het snelst groeiende online veilinghuis van Europa noemen. Dagelijks maken vele duizenden mensen een account aan bij Catawiki. Inmiddels hebben in een mum van tijd ruim 300.000 mensen uit heel Europa zich geregistreerd om te kunnen meebieden op de veilingen.

Wil jij ook meebieden op de veilingen van Catawiki? Download de app hier: mobiele veiling .

Hieronder een screenshot van de mobiele veiling app:

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.