Ben je vaak aan het typen of presentaties aan het maken? Grote kans dat je dat doet in een programma van Microsoft Office. Vanaf 22 september brengt Microsoft de nieuwe versie uit: Microsoft Office 2016. Natuurlijk blijft de basis hetzelfde, maar zijn er ook vele nieuwe functies. Office 2016 sluit beter aan op Windows 10.

Realtime samenwerken

In Google Documenten kon het al langer, maar in Microsoft Office 2016 kun je live samenwerken aan een document. Dat kan met de functie Tegelijkertijd werken.

Nieuwe diensten

In de nieuwe Office zitten een aantal extra nieuwe diensten.

  • Skype for Business
  • Delve
  • Yammer
  • Online opslag via OneDrive

Op meer apparaten

Office 2016 is niet alleen voor je pc, maar ook voor je smartphone en tablet. Dankzij de functie Roaming Documents kun je schakelen tussen je apparaten zonder je wijzigingen te verliezen.

Office 365 Planner

Werk organiseren, taken verdelen, deadlines maken en status en updaten. Werk je met een team, dan kun je dit handig op een rijtje zetten in de Office 365 Planner van Office 2016.

Kopen

Als je Office 365-klant bent, kun je een gratis upgrade uitvoeren. Heb je geen Office 365? Dan kun je Office 2016 kopen in de winkel of downloaden.

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.