De beste muziek apps voor Android

We luisteren dagelijks naar muziek. Of dat nou thuis, in de auto, in de trein of op de fiets is: Spotify maakt het mogelijk om jouw favoriete muziek overal en altijd bij de hand te hebben. Maar wat nu als je in de supermarkt staat en er komt een nummer op de radio dat je helemaal fantastisch vindt? Dan wil je natuurlijk weten welk nummer dat dat is. Of misschien ben je wel op zoek naar manieren om nieuwe muziek te ontdekken. Geen nood: je smartphone is je redding. Dit zijn de beste muziek apps voor Android.

Shazam

Heb je de uitspraak ‘Ik Shazam het even’ wel eens gehoord? Grote kans van wel. Shazam is namelijk een van de bekendste apps waarmee je muzieknummers kunt herkennen. De app is heel simpel in het gebruik: zorg ervoor dat het volume van het nummer dat je wil herkennen hard genoeg is. Druk vervolgens op de grote Shazamknop in het midden. Nu gaat de telefoon naar het nummer luisteren. Deze zal je binnen enkele seconden vertellen op welk nummer jij precies uit je dak staat te gaan. Daarnaast kun je ook al je gashazamde nummers terugvinden in de bibliotheek. Zo vergeet je nooit meer de naam van dat ene liedje.

@Shazam.com

Lyrics Mania

Lyrics Mania werkt ongeveer volgens hetzelfde principe als Shazam. Ook deze app herkent via de microfoon van je telefoon het nummer dat op dat moment draait. Wat Lyrics Mania echter toevoegt is, je verwacht het niet, de songteksten van het desbetreffende nummer. Zo kun je meteen meezingen of eindelijk de discussie eindigen over de échte songtekst. Mama appelsap anyone?

Soundhound

Soundhoud herkent niet alleen de nummers om je heen, maar is zelf ook een streamingplatform. Je kunt de app zelf activeren door ‘Ok Hound’ te zeggen. De app speelt vervolgens niet alleen muziek af, maar laat ook de bijbehorende videoclips zien. Deze streamingsdienst is niet alleen als app maar ook als gewone webpagina beschikbaar. Je kunt Soundhound dus ook gemakkelijk op je laptop of dekstop openen.

Lees: De 8 meest praktische cryptocurrency apps

Genius

Genius is volledig gebaseerd op de songteksten van muzieknummers. Je kent vast wel een situatie waar je de titel van een liedje niet meer kon herinneren, en het deuntje eigenlijk ook niet maar dat je nog maar één of twee woorden ervan kon bedenken. Dat is het moment dat Genius om de hoek komt kijken. Je hoeft hier slechts maar een deel van een songtekst in te voeren, of Genius gaat voor je op zoek naar het desbetreffende liedje.

MusicxMatch

MusicxMatch combineert enkele verschillende elementen: je kunt er nummers mee vinden door de app zelf te laten luisteren, je kunt ook een nummer vinden door de songtekst in te voeren én je kunt het gevonden liedje eventueel in een andere taal vertalen. Daarnaast kun je MusicxMatch ook linken aan andere muziekapps zoals Youtube, iTunes en Spotify. Hiermee krijg je ook in deze apps de bijbehorende songteksten van het liedje dat je afspeelt te zien.

LastFm

LastFm is de ideale manier om nieuwe muziek mee te ontdekken. LastFm luistert namelijk naar de muziek die je luistert en slaat al jouw gegevens rondom jouw luistergedrag op. Hiervoor moet je LastFm natuurlijk wel eerst even linken met je standaard muziekapp, bijvoorbeeld Spotify. In LastFm kun je vervolgens zien hoe vaak je een bepaalde artiest of nummer geluisterd hebt. Daarnaast geeft de app op basis van jouw luistergedrag aanbevelingen voor bands en artiesten die in jouw muziekstraatje vallen.

@Last.fm

BeatFind

BeatFind is eveneens een muziekherkenningsapp. Naast het feit dat deze app mooie visuals heeft wanneer hij een nummer voor je probeert te herkennen, kun je het gevonden nummer ook meteen nog een keer afspelen in bijvoorbeeld Spotify. Daar kun je het nummer natuurlijk weer opslaan zodat je het nooit meer kwijt raakt.

Lees: 6 apps om afstand te meten

Google Assistant

Maar natuurlijk kun je ook je Google Assistant, of eigenlijk elke digitale assistent gebruiken voor het herkennen van liedjes. Al zal jouw Alexa thuis dat wellicht niet al te vaak hoeven doen. Op je smartphone kun je gewoon gebruik maken van je Google Assistant. Deze activeer je meestal door je homeknop een tijdje ingedrukt te houden. De Google Assistent verschijnt vervolgens en dan kun je vragen ‘welk nummer is dit?’. Ook Google Assistant zal het nummer binnen enkele seconden voor je herkennen.

Laatste tips

Hard reset Samsung? Zo doe je dat!

Een hard reset voor je Samsung uitvoeren kan in enkele gevallen uitkomst bieden voor problemen. Het is bijvoorbeeld handig wanneer je smartphone...

Laptop voor school nodig? Hier moet je op letten!

Tijdens je studie en op school kun je niet meer zonder laptop. Aan het begin van elk studiejaar vliegen laptops dan ook...

Online een cv maken volg deze simpele stappen

Je bent op zoek naar een baan of bent aan het rondkijken naar een andere functie. Bij vrijwel iedere sollicitatie moet je...

Duplicate content: de sluipmoordenaar op je website

Je hebt grote hoeveelheden content op je website, maar de ranking op Google is belachelijk laag. Hoe kan dat? Er staat toch...

Computer opschonen – doorloop deze simpele stappen

Er komt een moment dat het nodig is op je computer op te schonen, want hij is traag. Hier heeft bijna iedere...

Ook interessant

Plaats een reactie

Please enter your comment!
Please enter your name here