Movie Maker Windows 10 alternatieven

Movie Maker voor Windows 10 downloaden is niet meer mogelijk. Microsoft heeft besloten om te stoppen met het gratis videobewerkingsprogramma. Windows Movie Maker is nog wel te gebruiken, mocht je deze nog voor die tijd hebben gedownload, maar ondersteuning en updates zullen er niet meer zijn. Er zijn nog gelukkig voldoende (gratis) alternatieven om video’s te bewerken, die zeker net zo goed werken. Het laatste nieuws is trouwens dat Microsoft werkt aan een nieuwe Movie Maker speciaal voor Windows 10.

Shotcut

Als je goed bekend bent met Windows Movie Maker en je wilt een zelfde soort programma dan is Shotcut het beste alternatief. Op het eerste gezicht vertoont Shotcut weinig gelijkenissen met Movie Maker. Als je echter met het programma aan de slag gaat, valt het al snel op dat alle functies van Movie Maker ook in Shotcut terugkomen. Het mooie aan Shotcut is dat het programma een ‘open source’ is, er zijn dus geen functies waarvoor je moet betalen.

SDC Free Video Editor

SDC Free Video Editor lijkt minder op Windows Movie Maker dan Shotcut, maar het is een geschikt programma als je eens iets nieuws wilt proberen. Het programma is heel geschikt om allerlei effecten aan je filmpjes toe te voegen, zoals: annotaties, effecten, cursors, notities en grafieken. Een handigheidje van dit programma is dat het wizards bevat die je helpen om de moeilijke delen te doorlopen. VSDC Free Video Editor wordt regelmatig voorzien van updates, waarbij er allerlei nieuwe functies worden toegevoegd. SDC Free Video Filter is een uitstekend alternatief voor Windows Movie Maker als je ervan houdt om creatieve filmpjes te maken.

Avidemux

Als je alleen de basisfuncties gebruikte in Windows Movie Maker dan is Avidemux zeker de moeite van het overwegen waard. Avidemux is een eenvoudig, maar uitstekend programma als het je alleen gaat om de basisvaardigheden van het bewerken van filmpjes. Een nadeel van Avidemux is dat je geen video’s kunt combineren die verschillende hoogtes of breedtes hebben. Dit is uiteraard geen probleem als alle opnames met hetzelfde apparaat gemaakt zijn, maar het kan lastig zijn als je media uit verschillende bronnen komen. Om dit te omzeilen, moet je elke clip afzonderlijk aanpassen, exporteren en er een nieuw project van maken. Waarschijnlijk wordt dit in de nabije toekomst trouwens wel aangepast.

VideoPad Video Editor

Net als Shotcut lijkt VideoPad Video Editor erg veel op Windows Movie Maker. Het programma werkt min of meer hetzelfde: je kunt je videoclips, geluidsbestanden en stilstaande beelden invoeren en naar de tijdlijn onderaan het venster slepen. Het mooie van VideoPad Video Editor is dat je ook video’s kunt exporteren in 4K, een functie die je bij de meest videobewerkingsprogramma’s alleen bij de betaalde versies tegenkomt. Er is ook een premium versie van VideoPad Video Editor. Deze biedt onder andere een onbeperkt aantal audio tracks aan, maar met de gratis editie moet je meer dan uitstekend uit de voeten kunnen.

VideoPad Video Editor lijkt op Windows Movie Maker:

VideoPad Video Editor alternatief voor Windows Movie Maker

Lightworks

Als je Windows Movie Maker altijd al wat (te) eenvoudig vond, is het een goed idee om over te stappen op Lightworks. Dit programma is vooral geschikt voor de (semi) professionele videobewerker. Lightworks werkt totaal anders dan de doorsnee videobewerkingsprogramma’s. Als je met Lightworks wilt beginnen, is het raadzaam om te starten aan de hand van een beginnersgids om zo goed ingevoerd te raken in het programma. Lightworks is een geweldig programma en zeker, maar door de moeilijkheidsgraad van het programma kun je het niet zien als een (eenvoudige) vervanging van Windows Movie Maker, maar echt een grote stap verder.

Laatste tips

Hard reset Samsung? Zo doe je dat!

Een hard reset voor je Samsung uitvoeren kan in enkele gevallen uitkomst bieden voor problemen. Het is bijvoorbeeld handig wanneer je smartphone...

Laptop voor school nodig? Hier moet je op letten!

Tijdens je studie en op school kun je niet meer zonder laptop. Aan het begin van elk studiejaar vliegen laptops dan ook...

Online een cv maken volg deze simpele stappen

Je bent op zoek naar een baan of bent aan het rondkijken naar een andere functie. Bij vrijwel iedere sollicitatie moet je...

Duplicate content: de sluipmoordenaar op je website

Je hebt grote hoeveelheden content op je website, maar de ranking op Google is belachelijk laag. Hoe kan dat? Er staat toch...

Computer opschonen – doorloop deze simpele stappen

Er komt een moment dat het nodig is op je computer op te schonen, want hij is traag. Hier heeft bijna iedere...

Ook interessant

Plaats een reactie

Please enter your comment!
Please enter your name here