Android tips

Er zijn heel veel smartphones die op Android draaien. Daarom verzamelen wij tips over Android en Apps, die gemaakt zijn voor een Android smartphone en te downloaden in Google Play. Wij schrijven over handige en leuke apps voor Android. Heb je een iPhone of Windows Phone, klik op iPhone tips of Windows Phone tips.

Hardlopen met Runkeeper en hartslagband

Hardlopen met Runkeeper en hartslagband

Als je veel hardloopt wil je snelheid, route, afstand en als het even kan waar je hebt gelopen bijhouden. Daarnaast zou het mooi zijn als je kunt trainen door het monitoren van je hartslag. Dan moet je nog je favorieten muziek luisteren en als je verweg bent en je loopt een blessure op moet je iemand kunnen bellen. Kortom dan hebben we een telefoon nodig, een mp3 speler, een hartslag horloge en gps, of? Wij installeren Runkeeper op een Android telefoon samen met een hartslagmeter van Polar. Oftewel we hebben van onze telefoon een alles in een apparaat gemaakt voor de hardloper.

Aanwezigheidsregistratie app

Aanwezigheidsregistratie app

Soms ontvangen wij tips, waarvan we meteen denken, die is super handig! Zo ontvingen we deze week een tip van Alex. Alex is coach van een volleybalteam en moet de aanwezigheid van de spelers bijhouden. Doen we dit tegenwoordig nog op papier? Nee, natuurlijk niet hiervoor bestaat een app en wel de Attendance Tracker.

Hoogbegaafde Huawei door Artificial Intelligence

Hoogbegaafde Huawei door Artificial Intelligence

De Huawei P20 Pro is opgetuigd met 's werelds eerste driedubbele camera van fotografiemerk Leica en een 24 megapixel selfie-camera. Deze bijzondere smartphone en zijn innovatieve camera’s worden gedreven door Artificial Intelligence (AI), oftewel kunstmatige intelligentie. Hiermee brengt Huawei smartphonefotografie naar een episch niveau.

Bestanden delen met via Android Beam

Bestanden delen met via Android Beam

In de meeste nieuwe smartphones zit een NFC-chip. NFC betekent Near Field Communication. Als je deze chip in je smartphone hebt, kun je betalen en bestanden delen door je smartphone tegen een ontvanger aan te houden. Met een Android-smartphone kun je bestanden delen via NFC via de functie Android Beam. En zo doe je dat.

Back-up maken van Android-rom met ROM Manager

Back-up maken van Android-rom met ROM Manager

Mocht je ooit je Android-smartphone rooten of voorzien van een custom rom of een andere grote wijziging maken in je Android-systeem, dan is het handig om een back-up te maken van je huidige rom. Rom is het gedeelte in je telefoon waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Zo maak je een back-up met behulp van ROM Manager van ClockWorkMod.

Back-up maken in Android

Back-up maken in Android

Op je telefoon staat veel informatie. En die ben je kwijt als je je telefoon verliest. Net als bij een pc is daarom een back-up belangrijk.

Wifi-hotspot maken met Android

Wifi-hotspot maken met Android

Je geniet van 3G of 4G op je smartphone, maar stiekem wil je ook internet op je tablet. Maar er is geen wifi en je tablet kan geen mobiel internet gebruiken. Dan maak je een wifi-hotspot van je smartphone. Zo kun je toch genieten van internet op apparaten zonder mobiel internet. Zo doet je dat in Android.

Pagina's