Android tips

Er zijn heel veel smartphones die op Android draaien. Daarom verzamelen wij tips over Android en Apps, die gemaakt zijn voor een Android smartphone en te downloaden in Google Play. Wij schrijven over handige en leuke apps voor Android. Heb je een iPhone of Windows Phone, klik op iPhone tips of Windows Phone tips.

Romantische foto voor je grote liefde

Op Valentijnsdag wil je iets speciaals doen voor je geliefde en dit hoeft niet veel te kosten. Sterker nog met de Valentijnsdag Snap Foto app voor Android maak je een liefdesvolle foto voor niks. Wat kun je met deze app?

Android

lees verder

Hardlopen met Runkeeper en hartslagband

Als je veel hardloopt wil je snelheid, route, afstand en als het even kan waar je hebt gelopen bijhouden. Daarnaast zou het mooi zijn als je kunt trainen door het monitoren van je hartslag. Dan moet je nog je favorieten muziek luisteren en als je verweg bent en je loopt een blessure op moet je iemand kunnen bellen. Kortom dan hebben we een telefoon nodig, een mp3 speler, een hartslag horloge en gps, of? Wij installeren Runkeeper op een Android telefoon samen met een hartslagmeter van Polar. Oftewel we hebben van onze telefoon een alles in een apparaat gemaakt voor de hardloper.

Android

lees verder

Aanwezigheidsregistratie app

Soms ontvangen wij tips, waarvan we meteen denken, die is super handig! Zo ontvingen we deze week een tip van Alex. Alex is coach van een volleybalteam en moet de aanwezigheid van de spelers bijhouden. Doen we dit tegenwoordig nog op papier? Nee, natuurlijk niet hiervoor bestaat een app en wel de Attendance Tracker.

Android

lees verder

Fotocollage maken met app

Collage's maken van foto's is leuk en er zijn verschillende programma's die je hierbij kunnen helpen. De Pic-Collage App bijvoorbeeld. Met deze app, die zowel geschikt is voor iOS als Android, kun je in een handomdraai de leukste foto collages maken en deze vervolgens delen met vrienden en kennissen.

Android

lees verder

Veilige kopie van je ID-kaart met KopieID

Een kopie van je identiteitskaart of paspoort is vaak nodig oor een nieuwe baan, hypotheek of soms zelfs voor verblijf in een vakantiepark. Een kopie is helaas erg fraudegevoelig en kan gebruikt worden om je identiteit te stelen. Daar heeft de overheid iets op bedacht: de app KopieID.

Android

lees verder

Bestanden delen met via Android Beam

In de meeste nieuwe smartphones zit een NFC-chip. NFC betekent Near Field Communication. Als je deze chip in je smartphone hebt, kun je betalen en bestanden delen door je smartphone tegen een ontvanger aan te houden. Met een Android-smartphone kun je bestanden delen via NFC via de functie Android Beam. En zo doe je dat.

Android

lees verder

Back-up maken van Android-rom met ROM Manager

Mocht je ooit je Android-smartphone rooten of voorzien van een custom rom of een andere grote wijziging maken in je Android-systeem, dan is het handig om een back-up te maken van je huidige rom. Rom is het gedeelte in je telefoon waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Zo maak je een back-up met behulp van ROM Manager van ClockWorkMod.

Android

lees verder

Pagina's