InternetMijnGezondheid.net: zorg én gemak

MijnGezondheid.net: zorg én gemak

Je wil graag een afspraak maken bij de huisarts, maar tussen 8 en 10 uur kun je niet bellen omdat je aan het werk bent. ‘s Avonds na je werk realiseer jij je plotseling dat je vergeten bent jouw herhaalrecept af te geven. Klinkt dit herkenbaar dan hebben we de oplossing voor jou. Dat is namelijk mijngezondheid.net, 24 uur per dag bereikbaar, veilig en gemakkelijk. Kom erachter wat het is en wat het voor jou kan betekenen.

Wat is mijn gezondheidsnet?

Gezondheidsnet is de plek waar jij informatie kan uitwisselen met zorgverleners. Omdat dit online gebeurd is dit voor beide partijen 24/7 mogelijk. De functionaliteiten waar je gebruik van kan maken zijn er om gemak te bieden. Het maakt jouw zorg dus open, transparant en inzichtelijk, waar en wanneer jij wilt.

Patiëntenportaal

Het patiëntenportaal kun je zien als een online omgeving. Ben je ingelogd dan heb je hier de mogelijkheid om bepaalde zaken die met jouw gezondheid te maken hebben inzien of regelen. Dit kan vanaf nu dus 24 uur per dag via jouw computer of telefoon in plaats van het bellen naar bijvoorbeeld de huisarts tussen vaste tijden. Het wordt aangeboden door huisartsen en apothekers en wil je hier gebruik van maken informeer dan of jouw zorgverlener dit aanbiedt.

Gezondheidsnet inloggen

Bieden jouw huisarts en/of apotheker dit ook aan? Dan kun je bij het gezondheidsnet inloggen. Dit doe je de eerste keer door te gaan naar mijngezondheid.net en in te loggen met je DigiD, als je die nog niet hebt zul je deze eerst moeten aanvragen. Wanneer jij voor het eerst hebt ingelogd krijg je daarna het verzoek een aantal gegeven in te vullen voor je gebruik kan maken van het patiëntportaal.

Wat kan ik met mijn gezondheidsnet?

Om jouw zorg gemakkelijker te maken biedt mijngezondheids.net een aantal functionaliteiten. Op het gebied van afspraken en medicijnen wordt het een stuk beter dan voorheen. Daarnaast wordt het inzien en uitwisselen van medische informatie en vragen heel makkelijk gemaakt en is het overzichtelijk. Je kunt ook gebruik maken van de MedGemak app.

Afspraken maken

Wanneer je bent ingelogd en onderaan je gegevens kijkt, kom je de eerste optie tegen namelijk ‘mijn afspraken’. Als je hier gaat kijken krijg je een overzicht van gemaakte afspraken. Hier kun je ook nieuwe afspraken maken voor bijvoorbeeld een huisartsbezoek. Dat betekent dus dat je niet meer vastzit aan het bellen met de assistent op vooraf bepaalde tijden als je een doktersafspraak wilt maken.

Eenvoudig een afspraak maken met je huisarts met MijnGezondheid.net.

Medicatie

Als je verder kijkt kom je terecht bij ‘mijn medicijnen‘. Allereerst krijg je hier een overzicht van de medicatie die je op dat moment gebruikt, wat je in het verleden hebt gebruikt. Ook vind je hier jouw medisch paspoort. Een overzicht hiervan kun je gelijk afdrukken. Het herhalen van medicatie kun je ook via deze omgeving aanvragen. Daarvoor hoef je dus niet meer eerst langs een apotheek of huisarts.

Gebruik je medicijnen, maak het je makkelijk en bestel via MijnGezondheid.net.

Medisch dossier

In jouw persoonlijke patiëntportaal vind je jouw medisch dossier. Hier kun je bijvoorbeeld terugvinden welke ziektes je hebt en wanneer daarover gesproken is. Ook kun je hier de uitslagen van bijvoorbeeld laboratoriumonderzoeken terugvinden. Je kan hier ook persoonlijke notities maken. Persoonlijke notities zijn alleen bij jou zichtbaar en kunnen niet door zorgverleners gelezen worden.

Vragen stellen

Soms heb je vragen voor jouw huisarts of apotheker waar je niet gelijk een consult voor hoeft te plannen. Via ‘mijn berichten’ kun je contact opnemen met een zorgverlener door middel van een geschreven bericht. Ook kun je hierbij een foto als bijlage toevoegen. Je maakt aan het begin een keuze voor een zorgvraag of een bijvoorbeeld administratieve vraag. Je hoeft dus niet meer voor alles te bellen en kunt sommige vragen ook buiten kantoortijden stellen, wanneer het jou uitkomt.

Informatie

Wil je meer informatie over gezondheid.net, over de voorwaarden of het privacybeleid dan kun je die vinden onder ‘informatie’. Om informatie te noteren of aantekeningen te maken kun je gebruik maken van ‘mijn aantekeningen’. Deze notities zijn alleen voor jou terug te lezen en worden niet gedeeld met een zorgverlener. Onder ‘zorgverleners’ zie je met welke zorgverleners jij informatie kan uitwisselen.

Een video over het portaal voor online gezondheid.
Avatar of martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week