Apps Meditatie app: Calm voor optimale rust!

Meditatie app: Calm voor optimale rust!

Een meditatie app kan je helemaal tot rust brengen. Wij besteden veel tijd om er verzorgd uit te zien. Dit doen we door naar de sportschool te gaan. Wij bezoeken regelmatig de kapper en shoppen op internet voor de mooiste outfits. Alleen vergeten wij hierbij om ook aandacht te geven aan ons geestelijke welzijn. Hiervoor kun je gebruik maken van een app en met behulp van deze meditatie app je gedachten tot rust laten komen.

Meditatie app Calm installeren

Calm kun je installeren voor Android en iPhone. Als je zoekt op Calm in jouw App Store vind je de meditatie app bovenaan. De app heeft meer dan 12 duizend reviews en krijgt 5 sterren in de store van Apple. Download je de app via je Android smartphone zie je dat de app meer dan 10 miljoen keer is gedownload, meer dan 295 duizend reviews heeft en een reviewgemiddelde van 4.4.

Meditatie app calm op android
Calm app in de google play

Calm app instellen voor gebruik

Als je de app hebt gevonden klik je op Download, open de app en accepteer de privacy policy notice. Om je doelen zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij het gebruik van de app wordt hierom gevraagd. De app is overigens alleen in het Engels beschikbaar. Je kunt o.a. kiezen om beter te kunnen slapen, jouw onrust verlagen, stress verminderen of je geluk te vergroten. Wij kiezen voor beter slapen en stress verlagen.

Calm app instellen
Calm app instellen

Na je op Continue hebt geklikt kun je er voor kiezen om deze meditatie app verder te finetunen door een aantal vragen te beantwoorden. Je kunt het overslaan. De vragen die wij krijgen zijn: Hoe vaak voel je stress, waardoor komt de stress en hoe ervaar je deze stress. Na het beantwoorden kun je een account aanmaken of op het kruisje linksboven klikken om dit niet te doen. Wij klikken op het kruisje.

Daarna krijg je vragen om de content beter op jou af te stemmen. De vragen die ze stellen zijn: In welke content ben je geïnteresseerd? Hieruit kun je o.a. kiezen voor geleide meditaties, ademhalingsoefeningen of verhalen voor het slapen gaan. De laatste vraag is of je ervaring hebt met mediteren.

Beginnen met mediteren

Calm is niet gratis, maar gelukkig heb je de mogelijkheid om de app te proberen zonder meteen een abonnement te nemen. Dit kun je doen door linksboven op het kruisje te klikken. Als je nu onderaan naar Meditates gaat, kun je de twee bovenste meditaties doen om een idee te krijgen. Ben je tevreden? Dan kun je kiezen om een abonnement af te sluiten van 49,99 euro per jaar. De eerste 7 dagen na het aanmelden van het abonnement heb je volledige toegang en kun je nog besluiten om het abonnement stop te zetten, zodat je je geld weer terugkrijgt. Nu denk je te kunnen beginnen, maar nee! Je moet nog even aangeven hoe je van Calm hebt gehoord.

Calm app gratis testen
Calm app gratis testen

Eindelijk kunnen we starten met de app. Je komt nu in het hoofdscherm van de app terecht en kunt meteen beginnen met voorgestelde meditaties. Deze zijn afgestemd op jou doelen. Onderaan de app kun je kiezen voor andere mogelijkheden. De opties bestaan uit: Sleep, Meditate, Music en More.

Lees ook: de beste apps om je hartslag te meten.

Als je naar More gaat vind je links bovenaan een tandwiel waar je de instellingen kunt openen. Hier kun je allerlei instellingen aanpassen. Je kunt de taal aanpassen, zoals eerder aangegeven is deze app helaas niet in het Nederlands. In dit menu kun je ook reminders aanmaken voor jezelf, zodat je in de drukte van de dag door je smartphone wordt herinnerd dat het tijd is om je rust te nemen.

7 meditaties gratis proberen in calm
7 meditaties gratis proberen in Calm
Avatar of martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week