Heb je een videobestand of een geluidsbestand gedownload en lukt het niet om deze af te spelen met de standaard Windows media player? Gebruik dan de gratis VLC media player. Deze open source mediaspeler voor Windows speelt nagenoeg alles af, draait ook goed op wat oudere systemen en is volledig gratis.

VLC mediaplayer installeren

  • Download de VLC mediaplayer op de site van Videolan .
  • Dubbelklik op het gedownloade bestand
  • Kies eventueel aan welke bestandstypen VLC media player gekoppeld moet worden en klik op ‘volgende’.
  • Klik op ‘voltooien’

Wanneer je nu een videobestand aanklikt wordt deze voortaan met de VLC media player afgespeeld. Wil je dat de VLC media player alleen je videobestanden afspeelt en niet je muziek? Je kunt dit tijdens de installatie aangeven.

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.