Heb je ook wel eens dat er iemand even op jouw computer moet, maar dat je eigenlijk niet wilt dat hij alle mappen kan zien? De inhoud van de map is te privé om te delen met anderen. In dat geval is het handig dat je je mappen kunt beveiligen en dat kan nu met Protected Folder.

Wat is Protected Folder?

Protected Folder is een programma waarmee je je mappen op de computer kunt beveiligen. Hiermee scherm je ze af voor andere gebruikers en kan alleen jij erbij. Je bewaart de mappen die je privé wilt houden in een soort kluis. Hier kan je alleen bij door middel van het invoeren van een wachtwoord.

Hoe werkt Protected Folder?

Allereerst dien je het bestand te downloaden. Dit kan eenvoudig via de site en vervolgens open je het programma. Het eerste wat je doet, is een wachtwoord bedenken waarmee je het programma (de kluis) kunt openen. Vervolgens kun je de mappen die je af wilt schermen naar het programma slepen en worden ze automatisch toegevoegd. Op dezelfde manier kun je ook weer mappen verwijderen. Zodra je het programma afsluit zijn je mappen die je hebt toegevoegd afgeschermd. Als je later het programma opent en je klikt op de map, dan opent het zich direct.

Sleep je bestanden en mappen naar Protected Folder en je kunt ze beveiligen met een wachtwoord:

Mappen en bestanden beveiligen

Voor- en nadelen van Protected Folder

Het grote voordeel van dit programma is dat je bestanden altijd bewaard blijven. Ook als je computer aangevallen wordt, zijn je bestanden altijd veilig. Dit komt doordat het programma zonder invoering van het wachtwoord niet geopend kan worden. Nadeel van Protected Folder is dat als je het wachtwoord kwijt bent, je de mappen ook kwijt bent. Het is dus een kwestie van goed onthouden. Protected Folder is niet gratis. Je kunt het programma twintig keer gratis uitproberen en daarna moet je betalen.

Download Protected Folder

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.