Malware in Chrome? Controleer met deze tool | Pctipvandedag.nl

Google heeft speciaal voor haar eigen browser Chrome een speciale software removal tool ontwikkeld. Hiermee kun je in een handomdraai ongewenste extensies, reclamebalken en andere vormen van malware die zich in Chrome hebben genesteld, verwijderen. Ook wanneer je vertrouwde startpagina in Chrome is gekaapt, kun je dit snel weer herstellen. Heb je problemen met Chrome? Probeer het dan eens uit.

Chrome scannen op malware

Deze gratis tool is alleen beschikbaar voor de Windows versie van Chrome. De tool zit in Chrome ingebouwd en is zeer makkelijk in gebruik en kan gewoon als standalone scanner naast je bestaande virusscanner gebruikt worden.

Chrome controleren op schadelijke software

  1. Open de Chrome browser

  2. Klik rechtsboven op de drie stippen

  3. Kies voor Instellingen en klik onderaan op Geavanceerd

  4. Ga naar Computer opruimen

  5. Druk op Zoek om Schadelijke software te zoeken

    Schadelijke software zoeken Chrome

Meer weten over dit onderwerp?

Indien het programma schadelijke software aantreft, dan zal het de naam van deze programma’s niet weergeven. De Removal tool toont alleen hoeveel schadelijke programma’s er zijn gevonden. Dit is een bewuste keuze van Google. Men wil ervoor waken dat aanvallers hun software weer gaan aanpassen zodat deze niet meer gedetecteerd kan worden door de removal tool.

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.