Bescherm je computer tegen Malware met IObit Malware Fighter

IObit Malware Fighter Free is een gratis anti- spywareprogramma, op de markt gebracht door Advanced System Care Free. IObit Malware Fighter beschermt tegen spyware, ransomware, adware, trojans, keyloggers, bots, wormen en hijackers. Het programma is zowel voor Windows als voor de Mac beschikbaar.

Wat doet IObit Malware Fighter?

Met IObit Malware Fighter Free kun je je computer scannen op diverse soorten malware en ransomware. Daarnaast biedt het programma ook beperkte realtimebeveiliging door middel van de startup-bescherming, browserbescherming, netwerkbescherming, bestandsbescherming en cookie-bescherming. IObit Malware Fighter kent een gratis en een betaalde versie. De gratis versie biedt geen complete anti-virus bescherming. Als je dat wel wilt, kun je beter de betaalde versie nemen. In de betaalde versie kun je nog een extra anti- virusbescherming inschakelen. Dit heet Bitdefender en dit programma kun je downloaden in het programmavenster van de gratis versie (onder in beeld).

LEES OOK
Pc opschonen en snel maken met System MechanicPc opschonen en snel houden met System Mechanic
 
Je pc wordt op den duur traag en je harde schijf raakt vol. Er bestaat een handig programma waarmee je je computer snel en opgeruimd houdt…Lees verder

Hoe werkt IObit Malware Fighter?

Het programma is eenvoudig te downloaden en te installeren. De installatie gebeurt automatisch in het Nederlands. In het hoofdvenster kun je door de optie “scan” te kiezen je computer scannen op schadelijke bestanden. Het hoofdvenster is duidelijk en overzichtelijk. Je kunt er voor kiezen om de aangetroffen malware automatisch of handmatig te verwijderen. Updates zijn gratis, maar in de gratis versie van IObit Malware Fighter worden die alleen bij de start van het programma uitgevoerd. Daarna moet je de updates handmatig downloaden.

Het kan nooit kwaad om je pc goed te scannen. Er kan malware gevonden worden:

Malware verwijderen

Voor- en nadelen

Het lijkt er sterk op dat de makers van het programma maar één ding willen: namelijk dat je zo snel mogelijk overstapt op de betaalde versie. Voor, tijdens en na het scannen, verschijnen er voortdurend pop- ups waarbij je gevraagd wordt om over te stappen op de betaalde variant. Daarbij opgeteld dat de bescherming niet compleet is, maakt dat Malware Fighter vooral geschikt is als extra bescherming, of als second opinion naast je eigen virusscanner. Voordeel is dat het programma zeer gebruiksvriendelijk en ook in het Nederlands beschikbaar is.

Download Malware Fighter Free

Deel dit artikel:


Ook interessant