Heb je ook wel eens een ‘oeps! momentje’ bij het versturen van een mailtje? In Google mail is het mogelijk om een mailtje dat je zojuist verstuurd hebt alsnog binnen max. 30 seconden te cancelen.Om gebruik te kunnen maken van deze ‘ongedaan functie’ dien je dit eenmalig instellen in Google Mail.

Verstuurde mail terughalen in Google mail

  • Log in op je Google mail
  • Klik rechtsboven op het ‘settings icoontje’ (tandwiel) en kies voor ‘instellingen’
  • Klik op het tabblad ‘labs’ en schakel de functie ‘Verzenden ongedaan maken’ in
  • Kies onderaan de pagina voor ‘wijzigingen opslaan’

Wanneer je vanaf nu een mail met Gmail verstuurt, kun je deze binnen 10 seconden na het versturen nog ongedaan maken. Je moet dan bovenin het scherm klikken op ‘ongedaan maken’. Dit staat naast: ‘het bericht is verzonden’. Mocht je 10 seconden te weinig vinden, klik dan bij instellingen op ‘algemeen’ en kies bij ‘verzenden ongedaan maken’ voor 30 seconden. Vergeet de nieuwe instellingen niet op te slaan.

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.