Internet Google Mail terughalen in Gmail

Mail terughalen in Gmail

Heb je ook wel eens een ‘oeps! momentje’ bij het versturen van een mailtje? In Google mail is het mogelijk om een mailtje dat je zojuist verstuurd hebt alsnog te annuleren. Een mail terughalen in Gmail kan maximaal ingesteld worden op 30 seconden. Het kan zijn dat je meer tijd nodig hebt, voordat je er zeker van bent dat een mail verstuurd mag worden. Dan kun je ervoor kiezen om een mail in te plannen. Beide mogelijkheden leggen we hieronder uit.

.adsbygoog

Het kan iedereen overkomen. Je stuurt een mail vanuit Gmail en je bent een attachment vergeten of je ziet bij het verzenden, dat je iemand vergeten bent in de cc te zetten. Als je dit vaak gebeurt, dan is het handig om de tijd maximaal in te stellen bij Verzenden ongedaan maken. Volg onderstaande stappen om deze functionaliteit in te stellen.

Instellingen openen

Instellingen gmail openen

Als je bent ingelogd in Gmail open ga je naar Instellingen door rechtsboven op het tandwiel te klikken en vervolgens klik je op Alle instellingen bekijken.

Verzenden ongedaan maken

Pop-up verzenden ongedaan maken

Op het tabblad Algemeen vind je de optie Verzenden ongedaan maken. Hier kun je een tijd aangeven hoe lang je de mogelijkheid wilt hebben om te besluiten een bericht toch niet te verzenden. Bovenstaande knop komt dan in beeld. Je kunt een periode kiezen tussen de 5 en 30 seconden.

Mail inplannen in Gmail

Ben je niet helemaal zeker van of je een mail wilt versturen, dan kun je er voor kiezen om een mail in te plannen, voordat je het gaat versturen. Als je een mail hebt gemaakt klik je op het pijltje naast de knop verzenden en geef je vervolgens aan wanneer je het precies wilt verzenden. Zo kun je jezelf nog wat extra tijd geven om erover na te denken.

Verzenden pplannen in gmail
Verzenden plannen in gmail
Avatar of martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week