Mac adres is het unieke nummer van je netwerkkaart. Dit kan de netwerkkaart van je vaste verbinding zijn of van je wifi verbinding.

Waarom is het handig om je mac adres te weten? Elk product met een netwerkfunctionaliteit (iPod, laptop of smartphone) heeft een mac adres. In je router kun je aangeven welk mac adres verbinding mag maken met je draadloze netwerk thuis of op kantoor.

De vraag is nu alleen hoe je je mac adres van je pc of notebook kunt achterhalen. Je vindt je mac adres op de volgende manier:

  • Ga naar het vergrootglas linksonder
  • Tik CMD en selecteer de Opdrachtprompt
  • Type in de opdrachtprompt de regel: ipconfig /all en druk op Enter
  • Het MAC-address staat vermeld achter – Fysiek adres (Draadloos – en/ of Ethernet-adapter)
  • Typ EXIT en druk op Enter

Meer weten over dit onderwerp?

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.