MAC-adres achterhalen van pc | Pctipvandedag.nl

MAC-adres is het unieke nummer van je netwerkkaart. Dit kan de netwerkkaart van je vaste verbinding zijn of van je wifi verbinding.

Waarom is het handig om je MAC-adres te weten? Elk product met een netwerkfunctionaliteit (iPod, laptop of smartphone) heeft een MAC-adres. In je router kun je aangeven welk MAC-adres verbinding mag maken met je draadloze netwerk thuis of op kantoor.

Meer weten over dit onderwerp?

Benodigde tijd: 3 minuten.

MAC-adres achterhalen in Windows kan op twee manieren. Hieronder leggen we beiden mogelijkheden uit.

  1. MAC-adres vinden via opdrachtprompt

    Ga naar het vergrootglas linksonder en tik CMD. Selecteer de opdrachtprompt en type in de opdrachtprompt de regel: ipconfig /all en druk op enter. Het MAC-adres staat vermeld achter – Fysiek adres.

    Hieronder zie je het MAC-adres bij Physical Address.
    MAC-adres achterhalen opdrachtprompt

  2. MAC-adres achterhalen via netwerkverbinding

    Klik rechtsonder op de draadloze of vaste verbinding. Druk op het netwerk waar jouw pc mee verbonden is. In het volgende scherm druk je nogmaals op jouw verbonden netwerk. Onderaan vind je het fysiek adres van de adapter, ook wel MAC-adres.

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.