Lettertype zoeken en installeren

Een lettertype installeren in Windows kan pas vanaf Windows 7. In Windows XP kon je geen nieuwe fonts toevoegen. Je hebt veel betaalde fonts en gratis fonts. Op internet zijn een heleboel gratis lettertypes te vinden. Google heeft hier een aparte site voor. Hieronder leggen wij uit hoe je lettertypes kunt vinden en installeren in Windows.

Lettertype installeren in Windows

Een font voor Windows heeft de extentie .TTF. Hier kun je een lettertype dus aan herkennen. Dubbelklik je op dit bestand, dan laat Windows het lettertype zien en kun je linksboven kiezen om het op je computer te Installeren.

Hieronder een schermafbeelding van het installeren van een lettertype in Windows:

lettertype installeren in windows 7

Welke lettertypes staan op mijn pc?

Op je pc heb je heel veel verschillende lettertypes (fonts) staan. In Word of Outlook is moeilijk te zien welk lettertype bij een bepaald document past. Er bestaat een website, uiteraard waarvoor niet, waar je een overzicht kunt krijgen welke lettertypes je op je computer hebt staan.

Hoe krijg je een mooi overzicht van lettertypes die op je pc staan?

  • Ga naar deze website
  • Tik boven in het zoekveld een woord of zin
  • Druk op load fonts

Je kunt grootte aanpassen in de balk boveninn. Voor Pctipvandedag.nl krijgen we het volgende resultaat:

Fonts installeren

Hoe kan ik gratis lettertypes zoeken?

Er zijn verschillende onderzoeken geweest wat het beste lettertype is voor websites. Verdana wordt door de grootste groep mensen beoordeeld als letter die het beste leest. De slechtste letter is Times New Roman. Overigens wordt Times New Roman het meest gebruikt in Word documenten en Arial in e-mails. Wil je nu een keer een heel ander lettertype installeren in, neem dan onderstaande stappen:

  • Ga naar website van Google Fonts: fonts.google.com
  • Zoek een mooi lettertype
  • Klik op de witte plus rechtsboven
  • Druk onderaan op de zwarte balk selected
  • Kies rechtsboven voor download (pijl op zijn kop)

Deel dit artikel:


Ook interessant