Home Apps Kopie van je ID maken: gebruik...

Kopie van je ID maken: gebruik deze app!

Een kopie van je identiteitskaart of paspoort is vaak nodig voor een nieuwe baan, hypotheek of soms zelfs voor verblijf in een vakantiepark. Het zijn voorbeelden uit de praktijk waarbij je een kopie van je ID moet inleveren. Nu lijkt het eenvoudig om een foto te maken met je smartphone en deze vervolgens te mailen. Als je ID kopie maakt en deze vervolgens verstuurd kan er identiteitsfraude mee gepleegd worden. Daar heeft de Overheid iets op bedacht: de app KopieID.

Er is door de Overheid een app gemaakt waardoor je door een paar eenvoudige stappen een veilige kopie kunt maken van je paspoort, rijbewijs of id-kaart met gebruik van je smartphone. Dit werkt als volgt:

  • Download de app: KopieID voor iPhone
  • Installeer de app en open de app
  • Kies voor Maak een veilige kopie van identiteitsbewijs
  • Maak een foto van het document
  • Streep het BSN nummer door en geef aan waarvoor het bedoeld is
  • Kies Verstuur om het document te mailen

Hieronder zie je een voorbeeld waarbij het BSN nummer niet te zien is en een tekst door de identiteitskaart van betreffende persoon:

Veilig met een app een kopie van je ID maken
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.