Snel selecteren

In Excel kun je natuurlijk je muis gebruiken om te selecteren. Leer je zelf de toetsencombinatie: Ctrl + Shift en pijl naar beneden of boven aan om snel alle data in een bepaalde kolom te selecteren. Dit scheelt een tijd.

Meteen naar laatste waarde

Als je hele lange kolommen hebt met gegevens kun je heel snel naar de laatste waarde klikken door Ctrl + pijl naar beneden of boven te klikken.

Gegevens aanvullen

Je kunt heel snel gegevens aanvullen door in Excel gegevens te selecteren en vervolgens het plusje te klikken in de rechterhoek. Klik je tegelijk ook op de rechtermuisknop dan kun je kiezen uit Gegevens kopiëren of Gegevens doorvoeren.

Excel bestand alleen lezen

Soms moet je een bestand naar iemand sturen, maar je wilt niet dat die persoon het kan bewerken, dan kun je het bestand als volgt opslaan en kan het alleen weergegeven worden in een browser.

  • Ga naar Bestand
  • Kies voor Opslaan als
  • Geef een naam en selecteer bij Opslaan als Gecombineerd webpagina bestand

Gegevens snel analyseren

In 2013 zit een nieuwe functie: Snelle analyse. Hiermee kun je heel snel gegevens in een grafiek of tabel plaatsen. Selecteer gegevens zoals hieronder en druk rechtsonder op symbool (of druk op Ctrl + Q). Kies een tabblad met de gewenste functie.

Handige functies in Excel:

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.