Word tips

Hieronder vind je tips voor Word om handiger, sneller en vooral efficiënter met deze tekstverwerker van Microsoft om te gaan. Vind je Word te duur? Er bestaan genoeg gratis alternatieven voor Word.

Tutorial: Inhoudsopgave maken Word

Tutorial: Inhoudsopgave maken Word

Veel gebruikers van Word zijn niet op de hoogte dat je een inhoudsopgave automatisch kunt laten genereren in Word. Als je een inhoudsopgave automatisch laat generen hoef je niet meer zelf de pagina nummers bij te houden. Dit scheelt een hoop tijd, wanneer je bezig bent met een werkstuk of scriptie. Zo stel je een inhoudsopgave in in Word:

Nieuwe functies in Microsoft Office 2016

Nieuwe functies in Microsoft Office 2016

Ben je vaak aan het typen of presentaties aan het maken? Grote kans dat je dat doet in een programma van Microsoft Office. Vanaf 22 september brengt Microsoft de nieuwe versie uit: Microsoft Office 2016. Natuurlijk blijft de basis hetzelfde, maar zijn er ook vele nieuwe functies. Office 2016 sluit beter aan op Windows 10.

Documenten in Word herstellen met AutoHerstel

Documenten in Word herstellen met AutoHerstel

Je legt de laatste hand aan de bronnenlijst van je afstudeerscriptie en je laptop valt uit. Paniek! Nu moet je helemaal weer opnieuw, want je hebt tussendoor niets opgeslagen. Het hoeft niet zo erg te zijn, want als AutoHerstel aanstaat in Microsoft Office dan heeft Word je document nog opgeslagen. Zo herstel je je document.

Afbeeldingen Facebook koppelen aan Office

Afbeeldingen Facebook koppelen aan Office

Sociale media wordt steeds meer geïntegreerd in de dagelijkse software. Zo ook in Office 2013 van Microsoft. Je kunt je Facebook account koppelen aan Office 2013. Heb je je Facebook gekoppeld, dan kun je makkelijk afbeeldingen in documenten toevoegen. Hoe koppel je je Facebook account aan Word 2013?

Laatst geopende bestand openen in Word

Laatst geopende bestand openen in Word

Je weet maar nooit, waarvoor het handig kan zijn, maar je kunt in Word 2010 het laatst geopende bestand automatisch openen. Als je in Word kijkt onder bestand bij Recent krijg je een overzicht van de recent geopende bestanden. Wil je altijd het meest recente bestand in Word openen, neem dan de volgende stappen:

Een kop- en voettekst opslaan in Word

Een kop- en voettekst opslaan in Word

Als je een kop- en voettekst hebt gemaakt in Word ga je deze waarschijnlijk vaker gebruiken om je Word documenten te professionaliseren. Je gebruikt wel iedere keer andere Word bestanden. Door eenmalig je kop- en voettekst te bewaren kun je hem altijd gebruiken. Zo bewaar je kop- en voettekst in Word:

Geen klikbare links in Word

Geen klikbare links in Word

Wanneer je in Word aan het tikken bent en je tikt een webadres of een e-mailadres, dan krijg je automatisch een blauwe streep en kun je de link aanklikken. Deze functie kan soms heel vervelend zijn. Zo zet je in Word een aanklikbare link en opmaak uit.

Selecteren in Word

Selecteren in Word

Veel mensen werken dagelijks in Word. Ze typen de hele dag door en maken verslagen, rapporten etc in Word. Deze mensen kennen de fijne kneepjes van Word. Toch zullen er mensen zijn die de basis beginselen van het selecteren in Word nog niet kennen, daarom noemen wij deze handige selectie tips in Word:

Alle sneltoetsen van Office 2010

Alle sneltoetsen van Office 2010

Er bestaan uiteraard verschillende sneltoetsen in Windows. Maar er bestaan ook heel veel sneltoets combinaties in Office 2010. Er bestaan een hele handige manier om een overzicht te krijgen van alle sneltoetsen, zodat je deze op je bureau kunt bewaren. Je werkt een stuk sneller met sneltoetsen en toetsencombinaties! Zo print je alle sneltoetsen en toetsencombinaties van Office 2010: Geen zin om onderstaande stappen te doorlopen? Download hier het overzicht met alle sneltoetsen en toetsencombinaties van Office 2010.

Pagina's