Het einde van het jaar nadert. Het is tijd om stil te staan bij goede en misschien ook wel slechte herinneringen van afgelopen jaar. Facebook kan je hier bij helpen, want zij maken het weer mogelijk om een jaaroverzicht te maken. Het jaaroverzicht van Facebook is volgens Facebook een verzameling van belangrijke momenten van een gebruiker van het afgelopen jaar.

Vorige week heeft Facebook zelf de belangrijkste momenten van het jaar online gezet. Belangrijke momenten voor Facebook waren Internationale Vrouwendag, “The Royal Weddings” en de WK.

Hieronder een voorbeeld van een persoonlijk jaaroverzicht:

Hoe maak ik zelf een jaaroverzicht op Facebook?

Als je een actieve gebruiker bent op Facebook verschijnt jouw samenvatting van het jaar automatisch in jouw nieuwsfeed. Deze feature is vanaf begin deze week beschikbaar gesteld. Het kan zijn dat je helemaal niet wilt wachten, dan kun je naar Facebook gaan en tik je achter facebook.com/ het woord memories. Je krijgt dan een pagina met jouw video te zien.

Hoe kan ik de video van mijn jaar overzicht bewerken?

Jouw jaar in vogelvlucht kunnen berichten zijn, foto’s die je hebt geplaatst of posts op Facebook waarin je bent getagd. Als je de pagina memories hebt geopend kun je kiezen om de video te bewerken. Vervolgens klik je delen en plaatsen om jouw jaaroverzicht met alle vrienden te delen.

Het kan zijn dat je geen video te zien krijgt. Dat betekent dat er te weinig materiaal beschikbaar is om een video samen te stellen.

Jaar in vogelvlucht niet beschikbaar door te weinig content

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.