BesturingssystemenWat te doen bij een vastgelopen iPhone?

Wat te doen bij een vastgelopen iPhone?

Het kan altijd gebeuren dat je iPhone vastloopt. Computers en telefoons zijn nu eenmaal onderhevig aan storingen. Het scherm blijft zwart en de telefoon reageert niet meer op de knoppen. Je weet honderd procent zeker dat de batterij niet leeg is en toch doet hij het niet. Bij een ander merk smartphone kun je het probleem vaak oplossen door de batterij even uit het toestel te halen en dan weer terug te plaatsen. Bij een iPhone is dat echter niet mogelijk. Voordat je in paniek naar de winkel rent, zijn er hier vijf mogelijke oplossingen:

De app afsluiten

Vaak is het niet de iPhone die vastgelopen is, maar een bepaalde app die niet meer werkt. Door de app af te sluiten is het probleem opgelost. Dit doe je door twee keer achter elkaar kort op de homeknop te drukken. Alle openstaande apps komen nu achter elkaar in beeld. Je kunt nu heel simpel de betreffende app wegvegen (het kan trouwens sowieso geen kwaad om regelmatig alle openstaande apps weg te vegen). Nu druk je weer op de homeknop en je kunt weer verder waar je gebleven was.

De iPhone herstarten

Als het geen app is, maar de iPhone zelf die vastgelopen is, zou je kunnen proberen om het toestel opnieuw op te starten. Om dit te doen houd je aan/ uit- knop, boven op de iPhone, langere tijd ingedrukt. Op den duur zal het Apple- logo in beeld verschijnen en start de telefoon opnieuw op. Je raakt geen informatie of data kwijt.

De iPhone resetten

Als bovenstaande tips niet werken, kun je proberen om je iPhone te resetten. Dit doe je door de homeknop en de aan/ uit- knop minstens tien tot vijftien seconden tegelijkertijd ingedrukt te houden. Op den duur zal het Apple- logo in beeld verschijnen en start de telefoon opnieuw op. Door het uitvoeren van een reset raak je geen informatie of data kwijt.

De iPhone herstellen

Als je alle bovenstaande handelingen hebt uitgevoerd en je hebt je iPhone nog steeds niet aan de praat gekregen, zit er niets anders op dan de iPhone te herstellen. Om de iPhone te herstellen ga je naar iTunes op je computer. Je verbindt je iPhone met de usb- kabel aan een computer en je start iTunes op. Als je in iTunes bent, ga je naar het tabblad ‘overzicht’ en hier kies je optie ‘herstellen’. Er zal nu een bevestiging gevraagd worden om het toestel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit betekent dat alle gegevens op je iPhone volledig gewist worden. Als je dus niet af en toen een back- up hebt gemaakt van je iPhone bent je alle gegevens kwijt. Het duurt even, maar op den duur geeft iTunes de melding dat het apparaat weer gereed is voor gebruik. Je kunt nu de back- up terugzetten en het toestel functioneert weer zoals je gewend bent.

Avatar of martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week