Home Besturingssystemen Zo installeer je leuke lettertypen

Zo installeer je leuke lettertypen

Soms wil je een andere lettertype gebruiken in plaats van de standaard opties, zoals Times New Roman of Calibri. Gelukkig zijn er duizenden lettertypen die u kunt downloaden. Het installeren ervan is heel eenvoudig. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je lettertypen kan downloaden.

Wat zijn lettertypen eigenlijk?

Vaak wordt er gesproken over fonts. Dat is de Engelse vertaling voor lettertypen. Een lettertype is een groep tekens met dezelfde dikte, breedte en stijl. De tekens hebben hetzelfde ontwerp. Als je fonts koopt, zie je wel eens staan dat je een hele lettertype krijgt. Wanneer u gewone fonts, zoals Verdana op uw computer gebruikt, gebruikt u eigenlijk een lettertypefamilie. Als je in Microsoft Word of andere soorten programma’s werkt kan je de lettertypen makkelijk aanpassen naar Vetgedrukt, Cursief of een combinatie van vetgedrukt en cursief. Al deze variaties zijn verschillende lettertypen en samen vormen ze een lettertypefamilie. Soms kun je een complete familie kopen of een enkel lettertype. Dit is volledig afhankelijk van jou.

Waar kan je fonts vandaan halen?

Een aantal websites die onwijs veel lettertypen aanbieden zijn MyFonts en DaFont. Je kunt op de sites fonts vinden die gratis zijn, maar er zijn ook een aantal waar je voor moet betalen. Zo download je fonts op je pc:

  • Ga naar de website waar je de fonts wil downloaden.
  • Zoek naar het lettertype die je wil gebruiken.
  • Klik op Download. Je krijgt dan een zip-bestand.
  • Als de zip gedownload is, klik dan op Weergeven in map.
  • Pak de map uit en geef het een logische naam.
  • Open het bestand en klik op Instaleer lettertype.

Soms zijn er meerdere variaties van het gedownloade lettertype. Je kunt er dan voor kiezen om ze allemaal te installeren of alleen je favoriet. Na het installeren kun je de nieuwe font terugvinden bij je geïnstalleerde lettertypen. Bij programma’s, zoals Photoshop kan het soms zo zijn dat je ‘m opnieuwe moet opstarten. Vervolgens kan je het lettertype zoeken.

Maak zelf een font

Het is natuurlijk leuk om uit fonts te kunnen kiezen. Maar het is ook mogelijk om een unieke eigen font te gebruiken, zoals je eigen handschrift. Je kunt zo’n font gratis maken op de website van Calligraphr. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld brieven voor je wil laten schrijven. Je digitaliseert dus je eigen letters. Eerst download je een template waar je op kan schrijven. Scan je blaadje in en upload ‘m. Dat is in principe het enige wat je moet doen. My Script Font is gratis.

Kiara
Technologie gaat veel dieper dan alleen de telefoontjes in onze handen. En is tegenwoordig bijna onvermijdelijk geworden. Als schrijfster vind ik het ontzettend gaaf om mij hierin te verdiepen. Het uitvogelen van de nieuwste applicaties, smartphones en functies zijn voor mij dus altijd wel een leuke bezigheid.

Meer van deze auteur

Films en series streamen met Kodi

Wil je films en series streamen zonder ervoor te betalen? Dan is Kodi vanaf nu jouw beste vriend. Met Kodi kun je...

De beste gratis clouddiensten

Waarom zou je kostbare opslagruimte op je pc of telefoon verspillen als je documenten en media in de cloud kan opslaan? Clouddiensten...

Een Android telefoon traceren

Ben jij je Android telefoon kwijtgeraakt en wil het toestel terugvinden? Er is een eenvoudige manier om te achterhalen waar je toestel...