Hoe werkt de app Threema?

Home Social Hoe werkt de app Threema?

Messengerservice Threema is ontwikkeld als alternatief voor andere populaire chat-apps, zoals bijvoorbeeld WhatsApp. Maar hoe werkt Threema precies?

Het belangrijkste aspect van Threema is privacy. De app kan volledig anoniem worden gebruikt omdat alles zodanig versleuteld is dat alleen de zender en ontvanger berichten kunnen lezen. Ook op de servers van Threema blijft nagenoeg geen informatie achter omdat het niet wordt opgeslagen of automatisch wordt verwijderd. Verder werkt de app zoals WhatsApp, dus er kunnen naast tekstberichten ook video’s, foto’s en locaties gedeeld worden. Bestanden zoals pdf, doc, zip en mp3 kunnen eveneens verstuurd worden met Threema. Om deze app te gebruiken is overigens geen telefoonnummer of e-mailadres vereist. Zelfs het creëren van een account is niet nodig.

Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.