Home Apps Hoe voeg ik meerdere bestanden samen tot één document op een Mac...

Hoe voeg ik meerdere bestanden samen tot één document op een Mac (pdf, jpg, png)?

Het maken van één nieuw bestand uit meerdere foto’s of documenten is vrij simpel. Gelukkig maar, want dit is zeer handig als je het liefst een pdf stuurt, of zelfs nodig hebt, waarin alles overzichtelijk is gepresenteerd. Dat is toch professioneler en aantrekkelijker dan een boel losse stukken. Dit kan zelfs met meerdere pdf-documenten!

Dus, hoe voeg je meerdere bestanden samen? Wij leggen het uit.

Voorvertoning

  1. Ga naar het eerste bestand dat je wilt toevoegen en open dit met voorvertoning. Dit doe je door te dubbelklikken of door te klikken op ‘Open met…Voorvertoning’ (rechtermuisknop).
  2. In de linkerbovenhoek klik je op het raampje en kies je voor Miniaturen waardoor je een balk naast je bestand krijgt met daarin een kleine versie van dat bestand.
  3. Sleep vervolgens de documenten die je erbij wilt voegen op de miniatuurbalk. Er verschijnt dan een groen plusje naast het gesleepte bestand en en laat dan de muis of trackpad los.

Nu heb je een samengevoegd document. Je kunt zoveel bijvoegen als je wilt. Ben je niet tevreden over de volgorde? Sleep dan in de miniatuurbalk het ene bestand boven het ander of tussen twee verschillende stukken. Op deze manier voeg je niet alleen foto’s bij elkaar, maar ook png-bestanden of maak je zelfs één nieuw bestand uit meerdere pdf-documenten.

Opslaan als pdf

Dus, heb je inmiddels meerdere bestanden samengevoegd? Het opslaan van je creatie in een pdf-vorm is onwijs makkelijk.

Ga naar Archief en kies voor Exporteer als pdf… en geef je bestand vervolgens een naam en sla hem op. Staat die laatste er niet bij? Klik dan simpelweg op Exporteer… en verander bij Structuur de extensie naar pdf. Dat is het, je hebt nu meerdere bestanden samengevoegd tot één document!

Ik weet nog goed hoe ik op jonge leeftijd zat te prutsen met HTML om een klein online dagboek wat op te leuken met roze kleurtjes. Taal, tekst en technologie horen bij mij. Soms lijken de nieuwste snufjes uitdagend, maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen het in zich heeft om hieraan plezier te beleven. Mijn grootste interesses liggen bij Apple, coderen, apps en gadgets.
Mobiele versie afsluiten