Hoe vind je een zoekgeraakte smartphone terug?

Voorwaarden om het apparaat te vinden Als je je telefoon kwijtraakt, is er wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen, wil je dat deze (snel) teruggevonden wordt. Zo moet het toestel in ieder geval ingeschakeld zijn. Een telefoon die uitgeschakeld is, of waarvan de batterij leeg is, is een stuk moeilijker op te sporen. Daarom is het van groot belang dat je regelmatig een back up van je telefoon maakt. Mocht de telefoon niet teruggevonden worden dan heb je in ieder geval de gegevens nog wel in je bezit. Een andere voorwaarde om je kwijtgeraakte telefoon te kunnen traceren, is dat je aangemeld bent bij je Google- of Apple- account.

Hoe zoek je een verloren Androidtelefoon?

  • Find My Device, voorheen Device Manager genoemd, is de gemakkelijkste manier om een Androidtelefoon terug te vinden. Find My Device is een gratis app van Google Play en je kunt deze app vanuit elke browser openen door naar google.com/android/find te gaan. Via Find My Device kun je het apparaat bellen, vergrendelen en gegevens wissen.
  • Een andere optie om een zoekgeraakt Android smartphone terug te vinden, is de locatiegeschiedenis controleren. Op deze manier kun je de laatstgemelde locatie opsporen Dit doe je door naar myaccount.google.com/activitycontrols te gaan en bij ‘Locatiegeschiedenis’ op ‘Activiteit beheren’ te klikken. Nu maar hopen dat je telefoon zich daar nog bevindt. Deze optie kun je uiteraard ook gebruiken als het toestel uitgeschakeld is.

Zoek mijn iPhone

Om een verloren Apple-apparaat terug te vinden, moet je gebruik maken van de functie ‘Zoek mijn iPhone’. Je vindt deze door bij ‘Instellingen’ naar de ‘Apple ID’ en ‘iCloud’ te gaan. Scrol naar beneden en schakel ‘Zoek mijn iPhone’ in. Schakel ook optie eronder in die je laatst bekende locatie verzendt net voordat de batterij op is. Het is tevens van belang dat de locatievoorzieningen zijn ingeschakeld. Deze vind je via: Instellingen, Privacy, Locatievoorzieningen.

LEES OOK
oplossingen vastgelopen iPhoneWat te doen bij een vastgelopen iPhone?
 
Het kan altijd gebeuren dat je iPhone vastloopt. Het scherm blijft zwart en de telefoon reageert niet meer op de knoppen. Je weet honderd procent zeker dat de batterij niet leeg is en toch doet hij het niet. De oplossing... Lees verder

Hoe zoek je een kwijtgeraakte iPhone?

Als je ‘Zoek mijn iPhone’ hebt ingeschakeld, zijn er twee manieren om een kwijtgeraakte iPhone terug te vinden. Ten eerste kun je de functie ‘Zoek mijn iPhone’ gebruiken via een ander Apple- apparaat. Ten tweede kun je inloggen op je Apple- account via een desktopbrowser. Je selecteert dan in iCloud.com de optie ‘Zoek mijn iPhone’.

Hoe vind je een zoekgeraakte iPhone?

Als ‘Zoek mijn iPhone’ je smartphone heeft getraceerd, zal er een kaart in beeld komen met daarop de locatie waar je iPhone zich bevindt. Via ‘Zoek mijn iPhone’ kun je een alarm laten afgaan, het apparaat vergrendelen of de gegevens wissen.

Je kunt precies zien waar je iPhone is:

Smartphone zoeken en vinden

Opmerking

Onlangs werd bekend dat Apple een patent heeft aangevraagd op de functie om een zoekgeraakte iPhone op afstand weer in te kunnen schakelen. Vooral bij gestolen iPhones is het vaak moeilijk om deze terug te vinden, omdat het toestel meestal wordt uitgeschakeld door degene die het ontvreemd heeft. Als het je lukt om de iPhone weer in te schakelen, kun je de laatst bekende locatie traceren en dit kan je een heel stuk op weg helpen om het apparaat terug te vinden. De functie is nog niet vrijgegeven door Apple, maar de vooruitzichten wijzen erop dat iPhone- bezitters binnenkort gebruik kunnen maken van deze functie.

Deel dit artikel:


Ook interessant