Documenten online delen en opslaan in de Google-cloud is natuurlijk zeer handig. Het wordt dan ook heel veel gebruikt, zowel zakelijk als privé. Maar hoe veilig is dat precies?

Hoe veilig het gebruik van Google Drive is, ligt voornamelijk in handen van de gebruiker zelf. Alle data in de cloud wordt opgeslagen op de zeer goed beveiligde servers van Google. Verder is elke verbinding versleuteld die een gebruiker heeft met Google Drive, zodat anderen niet mee kunnen kijken. Alleen als iemand achter het wachtwoord van het Google-account van de gebruiker komt, is het mogelijk om bestanden te stelen. En de sterkte en beveiliging van een wachtwoord is de verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.