Emoticons, ook wel emoji’s genaamd, zijn een populaire manier om een tekst een stukje meer emotie te geven. Ze worden veel gebruikt op smartphones, maar zijn ook beschikbaar via een mac desktop of laptop. Je kunt de emoticons dan via een menu aanklikken. Om deze functie in te stellen en te gebruiken volg je deze 4 stappen:

  • Klik op het Apple logo links bovenaan
  • Ga naar Systeemvoorkeuren > Toetsenbord
  • Vink onder Toetsenbord de optie ‘Toon toetsenbord- en tekenweergave in menubalk’ aan

Om emoticons te kunnen gebruiken: klik op het toetsenbord-icoontje in de menubalk rechtsboven (in het icoontje staat hetzelfde teken als op de cmd-knop). Klik vervolgens op Toon tekenweergave en daarna op Emoji. Selecteer de gewenste emoji en dubbelklik daarop.

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.