Notificatie meldingen

Als je een bericht krijgt van WhatsApp krijg je een notificatie bovenin je scherm. Je kunt het bericht dan lezen en de zender ziet niet dat je het bericht gelezen hebt. Op het moment dat je telefoon is vergrendeld komen er berichten op het beginscherm te staan. Je kunt je WhatsApp berichten lezen, maar niemand weet dat je de WhatsAppjes hebt gelezen. Overigens geldt dit ook voor Facebook Messenger.

Op een iPhone kun je van boven naar beneden swipen, dan kom je in Berichtgeving terecht. Hier kun je door je nieuwe berichten scrollen zonder dat de zender weet dat je de appjes hebt gelezen.

Vliegtuigmodus

De laatste mogelijkheid om er voor te zorgen dat iemand geen leesbevestigingen krijgt van zijn berichten is je smartphone in de vliegtuigmodus te zetten. Je telefoon is dan niet verbonden met het internet. Schakel Vliegtuigmodus in, vervolgens lees je de berichten, sluit je WhatsApp of Facebook Messenger weer af en doe je Vliegtuigmodus weer uit. Denk er om zorg wel dat je de app helemaaal afsluit, alleen wegklikken helpt niet.

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.