Als je een pc zo optimaal mogelijk wilt beschermen doe je er goed aan om de firewall in te schakelen. Dat is een antivirusprogramma die automatisch alles scant op virussen en hacks. Elke Windows 10-pc is standaard uitgerust met Windows Defender, maar je kan ook zelf een antivirusprogramma installeren. Het aan- of uitzetten van de firewall kan in ieder geval als volgt:

1. Klik op de Startknop

2. Ga naar Configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Beveiliging en onderhoud

3. Selecteer Beveiliging

4. Schakel de firewall in of uit

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.