Home Apps Het goedkoopste tankstation vind je met deze geniale gratis app

Het goedkoopste tankstation vind je met deze geniale gratis app

Hoewel we minder op de weg zitten nu we meer thuiswerken, staat de auto niet stil. We gebruiken onze wagen nu vaak om een stukje natuur op te zoeken of kunnen niet anders dan op kantoor aan de slag. Maar ja: brandstof kost geld. Met onderstaande app weet jij echter makkelijk het goedkoopste tankstation in jouw buurt te vinden.

Wat kost dat!?

Het is een persoonlijke favoriet: DirectLease. Dit is een gratis app met een overzicht van bijna alle tankstations in Nederland. Door middel van een kleurtje wordt getoond in welke prijscategorie het betreffende pompstation zich bevindt: donkergroen (en daarna lichtgroen) is het goedkoopst, bij oranje wordt het al minder leuk, maar je bent pas echt de sjaak als je naar een ‘rood’ tankstation rijdt. De actuele brandstofprijs krijg je vervolgens te zien door op een benzinestation te klikken.

Diesel en LPG

DirectLease is er ook voor de dieselslurpers onder ons, net als voor hen die op LPG rondrijden. Kies het soort brandstof en op de kaart zijn enkel stations te zien die de gekozen brandstof aanbieden. Tot slot is er ook ‘premium benzine’, dat brandstof zoals Euro 98, Diesel Excellium en Ultimate omvat.

Ook belangrijk: broodjes, de wasstraat en meer

Ken je dat? Je rijdt ’s nachts over de weg en moet tanken – is het dichtstbijzijnde pompstation dicht. Daar heb je dus geen zin in. In DirectLease kan je benzinestations filteren op ’24-uursservice’ zodat je weet dat je er altijd terecht kan. Moet je nog een bosje bloemen halen of heb je honger? Selecteer dan de ‘winkel’-optie of sorteer op ‘vers bereide broodjes’.

Andere filtermogelijkheden? Denk aan de wasstraat, de optie om te betalen aan de pomp of een tankstation dat aan de snelweg ligt. Wil je per se naar een bepaald merk tankstation, zoals TinQ of BP? Ook dit kan je aangeven. Ineens een aanhanger nodig? Geen probleem, gewoon aanvinken dat de pomp verhuur van deze handige hulpjes moet aanbieden.

Als je geen extra dienst selecteert maar enkel zoekt op soort brandstof, dan geeft de app alsnog icoontjes weer met de extra diensten van de stations zodra je daarop klikt.

De route

DirectLease geeft aan hoe ver je verwijderd bent van een bepaald station en kan je er ook meteen heen navigeren. Selecteer het station van je keuze, klik op de pop-up en vervolgens druk je op het ruitvormige icoontje met een pijl erin. Deze staat bij de te overbruggen afstand in kilometers.

Je krijgt nu de keuze om de route in Google Maps te openen of, als je een iPhone hebt, met Apple Maps. Daarna is het slechts een kwestie van rijden.

Liever geen kaart?

Want vind je een lijst overzichtelijker? Dat maakt helemaal niet uit. Kies dan voor ‘lijst’ in de rechterbovenhoek. Simpeler kan het niet.

Download DirectLease in de App store en de Google Play store.

Ik weet nog goed hoe ik op jonge leeftijd zat te prutsen met HTML om een klein online dagboek wat op te leuken met roze kleurtjes. Taal, tekst en technologie horen bij mij. Soms lijken de nieuwste snufjes uitdagend, maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen het in zich heeft om hieraan plezier te beleven. Mijn grootste interesses liggen bij Apple, coderen, apps en gadgets.
Exit mobile version