Home Veilig internetten Heeft het zin om aangifte te...

Heeft het zin om aangifte te doen van een hack?

Er is niets vervelender dan gehackt worden. Of je pc of laptop nu besmet is geraakt met een virus of dat je bestanden achter slot en grendel zijn gezet, het is altijd essentieel om actie te ondernemen om de schade te herstellen. Maar heeft het daarbij ook zin om naar de politie te gaan om melding te maken van cybercrime?

Aangifte doen van een hack zal in de meeste gevallen niet leiden tot het opsporen van de dader(s) en het krijgen van een schadevergoeding. Toch heeft het wel zin om aangifte te doen omdat dan beter in kaart kan worden gebracht hoe groot het probleem van cybercrime precies is. Bedrijven zijn overigens wettelijk verplicht om melding te maken van een hack. Zij moeten dat doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.