Harde schijf opschonen

Het is natuurlijk prettig om met een schone harde schijf en outlook te beginnen na je vakantie. Wij hebben een aantal tips verzameld om ruimte vrij te maken, zodat na je vakantie alle mooie kiekjes makkelijk passen.

 

Ruimte harde schijf analyseren

Het is van belang dat je eerst weet waar de grote bestanden zich bevinden en je kunt natuurlijk niet zomaar systeem bestanden gaan weggooien. Een handig programma om te kijken wat voor soort bestanden je op je harde schijf hebt staan is WinDirStat. Dit is een tip geweest in de categorie handige software en kun je hier vinden: Ruimte harde schijf analyseren.

Schijfopruiming van Windows gebruiken

Er is veel software om je harde schijf op te schonen, maar je kunt natuurlijk beginnen met de ingebouwde tools van Windows. Je harde schijf opruimen met Windows Schijfopruiming gaat als volgt:

  • Ga naar Start en klik op Computer (Windows toets + E)
  • Klik je harde schijf aan en druk op rechtermuisknop
  • Kies Eigenschappen en open tabblad Algemeen
  • Druk op Schijfopruiming en vervolgens Systeembestanden opschonen
  • Vink alle opties en klik OK
LEES OOK
3 tips computer sneller maken3 simpele tips: Windows sneller maken
 
Je hoeft geen expert te zijn of software te installeren om Windows sneller te maken. Met deze drie simpele tips wordt je pc al sneller.Lees verder

Controleer op dubbele bestanden

Het gebeurd dat je bestanden dubbel opslaat of foto's twee keer op je pc zet. een handige tool is Duplicate Cleaner. Met dit programma kun je dubbele bestanden opsporen. Hij controleert dit natuurlijk niet alleen aan de hand van de bestandsnaam. Een bestand moet identiek zijn qua grootte etc. Je kunt verschillende criteria geven waarmee hij moet vergelijken dat bestanden hetzelfde zijn. Aan de hand van een selectie assistent verwijder je de bestanden. Weet je het niet zeker laat de boel de boel.

Deel dit artikel:

Andere bekeken ook: