Home Smartphone Slimme hulpjes voor je Android telefoon

Slimme hulpjes voor je Android telefoon

Android ondersteunt honderden, dan wel niet duizenden apps. Maar de echte pareltjes onder de apps zijn toch wel die applicaties die een taak, klusje of handeling een stuk makkelijker en/of sneller maken. Met deze slimme hulpjes voor Android zoek jij binnen een handomdraai dingen op, vind je bestanden op je telefoon of maak je verbinding met een wifinetwerk in de buurt.

Google Assistant

Google assistant is een handige app die automatisch op je Android telefoon geïnstalleerd wordt. Om de Google assistant te activeren, hoef je in de meeste gevallen slechts de home knop een tijdje ingedrukt te houden. Daarmee start je de assistant op. Nu kun je op basis van spraakopdrachten dingen opzoeken zoals het weer voor morgen, dichtstbijzijnde restaurants of een feitje over wie bijvoorbeeld de eerste president van Amerika was. Je kunt overigens ook leuke spelletjes met de Google assistant spelen, laat haar bijvoorbeeld een mop vertellen of probeer een van haar raadsels op te lossen.

Google Lens

Een andere handige app van Google is de Google lens. Met de Google Lens kun je elk voorwerp scannen en Google gaat vervolgens voor je op zoek naar vergelijkbare foto’s. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk te weten komen wat voor soort planten je eigenlijk in je woonkamer hebt staan óf je kunt in een restaurant die lekkere fles wijn scannen en zien waar je deze online bestellen kan. Binnen de Google lens kun je ook direct items kopen of teksten vertalen.

Fast Finder

Ben jij ook constant aan het swipen en scrollen op zoek naar een bepaald bestand of app op je telefoon? Dan is Fast Finder de oplossing voor je. Met deze app creëer je een zoekbalk in je homescreen waarin je simpelweg delen van een zoekterm kan invoeren. Je krijgt vervolgens alle bijbehorende bestanden en apps te zien. Staat een bestand niet op je telefoon maar wil je gewoon iets opzoeken? Dan werkt Fast Finder ook als zoekmachine. Hiervoor voer je simpelweg de zoekterm in en selecteert vervolgens met welke browser je het op wil zoeken.

Wifi Map

Op zoek naar een gratis wifinetwerk? Gebruik dan Wifi Map. Op deze app delen gebruikers wifi-netwerken én de bijbehorende wachtwoorden. Zo kun je dus praktisch overal verbinding maken met al je apparaten. Verwar deze app overigens niet met een scanner voor wifi-netwerken. Wifi Map is een soort sociaal netwerk dat dus door de gebruikers wordt aangevuld.

Stefanie
Technologie is er om ons leven makkelijker te maken. Ik haal er veel plezier uit om voor alles een app te vinden die taken vereenvoudigt of me juist ergens aan helpt herinneren. Zo gebruik ik ook talloze apps om mijn werk als freelancer in goede banen te leiden!