Gratis wachtwoordmanager van Icecream Apps

Het is zeer onverstandig om voor alle accounts die je hebt hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Als een account gehackt wordt, is de kans levensgroot aanwezig dat al je andere accounts ook gehackt worden. Daarom is het beter om voor ieder account een (uniek) wachtwoord te gebruiken. Het valt echter niet mee om al deze wachtwoorden uit je hoofd te leren en te onthouden. Icecream Password manager is een app waarmee je al je wachtwoorden (en meer gegevens) kunt bewaren. Je hebt dan slechts één wachtwoord nodig: die van Icecream Password Manager.

Wat is een wachtwoordmanager?

Een wachtwoordmanager is niets anders dan een programma dat al je belangrijke codes opslaat. Je kunt niet alleen de wachtwoorden van je accounts opslaan, maar ook andere belangrijke gegevens. Denk maar eens aan de gegevens van je bankpas(sen) en creditcard(s), maar ook de gegevens van je paspoort, id- kaart of rijbewijs zijn allemaal veilig op te slaan in een wachtwoordmanager. Icecream Password Manager is een hele goede en betrouwbare app op dit gebied.

Hoe werkt Icecream Password Manager?

De app van Icecream Password Manager is gratis te downloaden in Windows en in Mozilla Firefox. Zodra het programma geïnstalleerd is, maak je eerst een zogenaamde kluis aan. Deze kluis geef je een naam en een wachtwoord. Dit is het enige wachtwoord dat je van nu af aan dient te onthouden. Vervolgens kom je in het hoofdscherm en hier kun je jouw gegevens per categorie invoeren. Er zijn verschillende categorieën, zoals: identiteiten, bankgegevens en softwarelicenties. Tenslotte sla je alles op en de gegevens blijven voor eeuwig bewaard. Het is overigens mogelijk om meerdere kluizen voor meerdere gebruikers aan te maken.

Een screenshot van de gratis wachtwoord manager van Icecream apps, links zie je alle categorien:

Gratis wachtwoord manager

Welke mogelijkheden biedt Icecream Password Manager?

Als je Icecream Password Manager als plugin aan je browser toevoegt, worden je gegevens automatisch ingevuld. Het voordeel hiervan is dat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen. Tevens is het mogelijk Icecream Password Manager te synchroniseren met Drop Box, zodat je ook met je smartphone bij je gegevens kunt komen. Verder beschikt het programma over een wachtwoordgenerator. Nu hoef je niet zelf wachtwoorden te bedenken, want dat doet Icecream Password Manager voor je.

Hoe veilig is Icecream Password Manager?

Mocht Icecream Password Manager gehackt worden dan kan iemand in één keer bij al je belangrijke gegevens komen. Daarover hoef je je echter geen zorgen te maken. Icecream Password Manager is beveiligd met een zware AES-256- encryptie. Deze beveiliging zorgt ervoor dat je gegevens volkomen veilig zijn. Mocht je onverhoopt vergeten zijn het programma af te sluiten dan is er ook geen man overboord. Het programma heeft een zogenaamde autolock- functie: na een tijdje van inactiviteit gaat het programma automatisch op slot.

LEES OOK
Wifi wachtwoord wijzigenWifi wachtwoord wijzigen
 
Er zijn niet veel mensen die hun eigen wifi- wachtwoord weten. Meestal is dit een lang wachtwoord bestaande uit verschillende tekens. Nu gebruik je een wifi- wachtwoord ook niet zoveel, maar het kan heel handig zijn om…Lees verder

Automatische back up maken

Veel mensen laten het na om regelmatig een reservekopie van hun bestanden te maken. Met een programma als Icecream Password Manager is het zeer belangrijk om wel een back up te maken. Mocht er onverhoopt iets misgaan met je computer dan ben je al je wachtwoorden en belangrijke gegevens kwijt en dat is iets wat je zeker niet wilt. Om je tegemoet te komen, heeft Icecream Password Manager de optie om automatische back ups te maken. Bij de instellingen van het programma kun je de frequentie, de hoeveelheid en de plaats waar de reservekopie moet worden opgeslagen aangeven.

Deel dit artikel:


Ook interessant