Gratis hotspots op vakantie

Als je aan het winkelen bent en even internet nodig hebt, is het altijd makkelijk om te zien of er in de buurt WiFi-verbindingen beschikbaar zijn. In de meeste gevallen kun je bij winkels, restaurants en andere (openbare) gelegenheden gratis gebruik maken van hun internetverbinding. Stel je nou voor dat dat even niet mogelijk is. In dat geval is het handig als er een gratis hotspot in de buurt is. Er zijn inmiddels applicaties die gratis hotspots aanbieden en we bespreken er hier twee.

WiFimap

De applicatie WiFimap (www.wifimap.io) geef je de wachtwoorden van wifi- hotspots. Hierdoor maak je gratis gebruik van de verbindingen in openbare gelegenheden. Het is zelfs mogelijk dat je gebruik kunt maken van het netwerk van particulieren. WiFimap vindt de wachtwoorden door middel van crowdsourcing. Als je met een bepaald wifi-netwerk verbonden bent, kun je dit doorgeven aan de applicatie. WiFimap voegt de hotspot dan toe. Andere gebruikers van applicatie kunnen dan ook gebruik maken van “jouw” verbinding. Andersom kun jij natuurlijk weer gebruik maken van de hotspots die anderen in de app zetten.

Hoe gebruik je WiFimap?

De applicatie is vrij eenvoudig te installeren: je kunt hem downloaden in zowel iOS als Android. Zodra je de app opent, zie je bij de beschikbare verbindingen een wolkje staan. Als je dit aanklikt krijg je verbinding met de hotspot. Uiteraard kun je een hotspot delen, zodat anderen er ook gebruik van kunnen maken. Je kunt de verbinding ook beoordeling geven: een hartje geven als je er tevreden over bent, of een gebroken hartje als de verbinding te wensen overlaat.

Hieronder de wolkjes in San Francisco:

Gratis hotspots makkelijk te vinden

Wat kost WiFimap?

Het downloaden van de app is geheel gratis. In Nederland betaal je alleen in Amsterdam een vergoeding van 79 eurocent. Je krijgt dan wel veel meer hotspots, namelijk 1183. Gemiddeld ligt het aantal verbindingen per stad in Nederland ongeveer rond de honderd. WiFimap werkt in meer dan negentig landen.

LEES OOK
4 handige gratis tools4 gratis handige tools
 
Het is niet zo dat gratis software per definitie niet goed is. Sterker: freeware kan best nog beter zijn dan software waar je voor moet betalen. We zetten 4 handige freewareprogramma’s op een rijtje…Lees verder

Instabridge

De applicatie van het Zweedse bedrijf Instabridge (www.instabridge.com) werkt in principe op dezelfde manier als WiFimap. Je kunt met de applicatie een hotspot zoeken en deze aanklikken. Alle beschikbare hotspots van zijn in een overzichtskaart verwerkt. In tegenstelling tot WiFimap richt Instabridge richt zich veel nadrukkelijker op particuliere netwerken. Zo kun je via de applicatie je thuisnetwerk delen met bijvoorbeeld vrienden die op bezoek zijn. Het voordeel hiervan is dat deze niet om je wachtwoord hoeven te vragen. Deze personen moeten dan uiteraard zelf ook gebruik maken van Instabridge. Je kunt zelf mensen uitnodigen voor je netwerk en deze ook weer verwijderen. Als je het wachtwoord verandert, past de applicatie dit automatisch aan.

Waar kun je Instabridge gebruiken en wat zijn de kosten?

Je kunt de applicatie gratis downloaden en installeren en ook het gebruik is gratis. Je hoeft geen tegenprestatie te leveren, bijvoorbeeld door een “like” op Facebook. De applicatie was aanvankelijk alleen in Android te downloaden, maar sinds kort ook in iOS. Instabridge is wereldwijd beschikbaar, maar in Nederland werkt het tot nu toe alleen in de Randstad. De rest van Nederland zal dus even moeten wachten tot ook zij gebruik kunnen maken van Instabridge.

Deel dit artikel:


Ook interessant