Kruip in de huid van Google met Google Backstage

Altijd al willen weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij Google? Dat kun je nu zelf ervaren door, in Amsterdam, het interactieve spel Google Backstage te spelen. Door dit spel kom je er al spelenderwijs achter hoe Google met jouw gegevens op internet omgaat.

Wat is Google Backstage?

Google Backstage is een project van Google en de opvolger van de Privacy Tour die in de maanden maart en april georganiseerd werd door Google. Door het spel te spelen, leer je wat Google doet met jouw gegevens en hoe het producten beter maakt voor je. Tot dertig december kun je in hartje Amsterdam met drie of vier personen (je speelt in teams) deze interactieve game spelen. Deelname is gratis, maar je moet je wel van tevoren inschrijven via de officiële website. En je moet er dus voor afreizen naar Amsterdam.

Hoe werkt Google Backstage?

In het spel bevind je je met je team in een aantal kamers. Deze kamers stellen de Google- onderdelen: You Tube, Google Maps en Google Search voor. Het is in deze kamers de bedoeling dat je vragen beantwoordt van vier fictieve gebruikers. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat deze gebruikers de leukste video’s van You Tube kunnen bekijken, hun weg vinden in Google Maps en de juiste antwoorden op hun vragen krijgen in Google Search. Hoe beter je de fictieve gebruikers helpt, hoe meer punten je als team verdient. De drie beste teams winnen een prijs, zoals een Chromecast.

Wat is het doel van het spel?

Google wil aan zoveel mogelijk mensen uitleggen hoe het bedrijf met de privacy van zijn gebruikers omgaat. Hoe het bedrijf met persoonlijke gegevens omgaat, is al te vinden op de privacypagina van Google en in Google Mijn Account, maar de ervaring leert dat deze maar door weinig mensen bestudeerd worden. Daarom komt Google nu met een interactief spel waarmee je spelenderwijs leert wat Google doet met je gegevens. Aan het eind van het spel doe je de Google Privacycheck. Hiermee kun je zelf bepalen hoe Google met jouw gegevens omgaat.

Waar en wanneer kan ik Google Backstage spelen?

Je kunt Google Backstage in spelen in TQ (een gebouw voor startende tech- ondernemers) aan de Singel in Amsterdam. Google Backstage is tot dertig december iedere dag geopend. Het spel duurt ongeveer een uur en je kunt het spel maar één keer spelen. Je moet je van tevoren inschrijven via een speciale site van Google: Google Backstage. Iedere week is er weer een nieuw moment om je in te kunnen schrijven. Na het spelen, ontvang je een filmpje van jouw deelname aan het spel.

Waar moet ik aan voldoen om Google Backstage te spelen?

Deelname is gratis, maar je moet minimaal zestien jaar zijn om mee te mogen doen. Je dient een geldig legitimatiebewijs mee te nemen en als je zestien of zeventien jaar bent, heb je ook toestemming van je ouders nodig. Zoals eerder gezegd, speel je in teams van drie of vier personen. Als je Google Backstage wilt spelen, zal je dus minimaal twee personen erbij moeten zoeken van zestien jaar of ouder.

Deel dit artikel:


Ook interessant