Home Apps Verbeter jouw gezondheid met deze apps

Verbeter jouw gezondheid met deze apps

Ook al doe je nog zo je best, om een smartphone kan eigenlijk niemand meer heen. Er wordt van je verwacht Whatsapp te gebruiken, Instagram en Facebook. Niet aanwezig zijn op die kanalen is lichtelijk ‘frowned upon’. Of deze persoonlijke keuze de juiste is, bespreken we liever een andere keer, voor nu zullen we in gaan op het slim inzetten van je smartphone, namelijk voor je gezondheid! We geven je graag tips voor smartphoneapps op gebied van eHealth, ofwel gezondheid.

Fitness: MyFitnessPal

MyFitnessPal is een bekende en grote speler op het gebied van smartphoneapps voor eHealth. De applicatie is ontzettend uitgebreid, want naast de mogelijkheid om te koppelen met een wearable (bijvoorbeeld een FitBit) kun je ook invoeren wat je dagelijks eet. Alle macro’s worden meegenomen in deze berekening en in één oogopslag zie je of je op koers bent aangaande je persoonlijke fitness doelstelling.

MyFitnessPal is beschikbaar voor Android en Apple producten.

Mentale gezondheid: Headspace

Mediteren is in! Headspace biedt je dan ook deze eHealth smartphoneapp om meditatie op een meer routinematige manier uit te voeren. Het leuke aan Headspace is dat je een pushmelding kunt instellen zodat je een friendly reminder krijgt om even een pas op de plaats te maken. De app biedt voor elk wat wils op gebied van mentale eHealth, zoals gesproken meditaties of juist alleen geluid en je kunt zelf kiezen hoe lang je wilt besteden aan meditatie.

Er is een gratis probeerversie beschikbaar. Voor toegang tot meerdere meditaties kun je er voor kiezen een abonnement te nemen van minder dan €8 per maand. Headspace is beschikbaar voor zowel Apple als Android toestellen.

Hieronder een video waar ze uitleggen hoe Headspace werkt:

Slapen: Pillow

Pillow houdt je slaapcyclus nauwgezet in de gaten en in de wereld van smartphoneapps voor eHealth wordt dit ook wel een bio-alarm genoemd, de app zorgt er namelijk voor dat jij op het meest gunstige moment in je slaapcyclus wordt gewekt. Je kiest daarbij ook zelf op welke manier (met een muziekje, licht of natuurgeluiden). Natuurlijk stel je een uiterlijke wektijd in, zodat je je nooit hoeft te haasten!

Pillow is beschikbaar voor Apple producten, bijvoorbeeld ook de Apple Watch en is beschikbaar als gratis variant of een meer uitgebreide betaalde optie.

Voor Android smartphone is Sleep Cycle een goed gereviewde app.

In combinatie met jouw Apple Watch werkt Pillow erg makkelijk:

Automatisch slaap registreren

Water drinken: Water Balance

Water Balance is een no-nonsense smartphone applicatie die bijhoudt hoeveel water je drinkt én je een melding stuurt om je te helpen herinneren om iets te drinken. Voor een meer uitgebreide water inname app, bijvoorbeeld met koppelingen met MyFitnessPal en Google Fit is Aqualert een goede optie.

Beide eHealth apps zijn beschikbaar voor Apple en Android smartphones en zowel als betaalde versie als gratis.

Red jij 2 liter water drinken per dag?

Herinnering om water te drinken apps

Menstruatiecyclus: Glow

Glow is een zeer uitgebreide app die ingezet kan worden om je cyclus in kaart te brengen en hiermee zwangerschap te bevorderen of juist te voorkomen. Om de app heen hangt een community van gebruikers elkaar voorzien van tips en ondersteuning. Glow laat zich koppelen met MyFitnessPal en Google Fit, om zo een compleet beeld te krijgen van gezondheid.

Glow is beschikbaar voor Apple en Android en biedt een uitgebreide gratis versie.

Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.