Home Social Media Facebook account verwijderen

Facebook account verwijderen

Wil jij je Facebook account verwijderen? Of je nou tijdelijke afstand van dit platform neemt of voor altijd. Wij leggen jou in een paar simpele stappen uit hoe je dat doet.

Wat is het verschil tussen deactiveren en verwijderen?

Er zijn twee manieren om afstand te nemen van Facebook. En dat is om je account te deactiveren of permanent te verwijderen. Als je voor deactiveren kiest, kun je altijd je account opnieuw activeren. Dus je hoeft dan geen nieuw account aan te maken. Zolang je account gedeactiveerd is, kan niemand het account zien. Je naam blijft wel zichtbaar in de lijst van vrienden. Als je Facebook account gedeactiveerd is, kun je nog steeds gebruik maken van Facebook Messenger. 

Wil je liever nooit meer gebruik van Facebook maken, kies dan voor permanent verwijderen. Wanneer je deze optie kiest kan je het Facebook account niet meer opnieuw activeren. Alle berichten, foto’s en video’s zullen voor altijd gewist worden. Daarnaast kan je ook geen Facebook Messenger meer gebruiken. De berichten die je eerder naar vrienden hebt gestuurd, zullen wel bij hun in de chat blijven staan. 

Hoe deactiveer ik mijn account?

  • Log in op Facebook
  • Ga naar Instellingen
  • Klik op Algemeen in de linkerkolom
  • Klik op Account beheren
  • Klik vervolgens op Je account deactiveren en volg de verdere instructies om dit te bevestigen.
Facebook account verwijderen - Instellingen
Account beheren in Facebook
Facebook wachtwoord invoeren

Zo maak je een wifi-hotspot van je mobiel

Hoe verwijder ik mijn Facebook account permanent

  • Log in op Facebook
  • Ga naar Instellingen
  • Klik op Je Facebook-gegevens
  • Klik op Je account en gegevens verwijderen
  • klik vervolgens op Mijn account verwijderen.
Je Facebook gegevens
Facebook permanent verwijderen

Kan ik het verwijderen van mijn Facebook account annuleren?

Het is mogelijk om in minder dan dertig dagen de verwijdering van je account te herstellen. Na dertig dagen worden al je gegevens permanent verwijderd. Dan is het niet meer mogelijk om je Facebook account terug te halen. Het duurt maximaal negentig dagen totdat het verwijderproces.

Kiara
Technologie gaat veel dieper dan alleen de telefoontjes in onze handen. En is tegenwoordig bijna onvermijdelijk geworden. Als schrijfster vind ik het ontzettend gaaf om mij hierin te verdiepen. Het uitvogelen van de nieuwste applicaties, smartphones en functies zijn voor mij dus altijd wel een leuke bezigheid.

Meer van deze auteur

Films en series streamen met Kodi

Wil je films en series streamen zonder ervoor te betalen? Dan is Kodi vanaf nu jouw beste vriend. Met Kodi kun je...

De beste gratis clouddiensten

Waarom zou je kostbare opslagruimte op je pc of telefoon verspillen als je documenten en media in de cloud kan opslaan? Clouddiensten...

Een Android telefoon traceren

Ben jij je Android telefoon kwijtgeraakt en wil het toestel terugvinden? Er is een eenvoudige manier om te achterhalen waar je toestel...