Home Beveiliging Fabels over draadloze beveiliging

Fabels over draadloze beveiliging

Tegenwoordig heeft zo goed als iedereen een draadloze internetverbinding in huis. Het is belangrijk om deze verbinding te beveiligen, echter zijn er een hoop fabels omtrent deze beveiliging. Wij bespreken drie fabels over draadloze beveiliging van je router.

SSID niet uitzenden

Wanneer je inlogt op je router kun je er voor kiezen om je netwerknaam of te wel SSID niet uit te zenden. Je moet dan handmatig je netwerk instellen op je laptop, smartphone of tablet. Dit lijkt een slimme beveiliging echter kan iedereen die een heel klein beetje verstand heeft van computers, een programma downloaden, die je netwerk makkelijk kan achterhalen. Sterker nog echte hackers krijgen alleen maar meer argwaan, wanneer je je netwerk gaat verbergen.

Beveiligen op MAC-adres

Je kunt je router beveiligen op MAC-adres . Dit betekent dat je in je router alle mac adressen van de apparaten opgeeft die verbinding mogen maken met jouw netwerk. Dit lijkt een goede beveiliging, echter in de praktijk, kun je met een zogenaamd netwerk analyzer, mac adressen, die verbinding hebben met het netwerk achterhalen. Je wijzigt het mac adres en je kunt verbinding maken.

Aantal ip-adressen beperken

Bij de vorige fabel heeft het apparaat een uniek adres (mac adres). Het IP-adres is een uniek nummer dat door de router wordt uitgedeeld. In je router kun je een range opgeven van het aantal ip-adressen wat je router kunt uitgeven. Bijvoorbeeld van 192.168.1.1 tot en met 192.168.1.10. In praktijk kunnen nu 10 apparaten verbinding maken. Wanneer het 11e apparaat verbinding wil, dan krijgt hij geen IP-adres. Echter mocht je kwaad willen, dan kun je een ip-adres van een apparaat dat wel verbinding heeft vrijgeven.

Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.