Indien je veel gebruik maakt van gratis opslagdiensten zoals Google drive, Dropbox of Onedrive, dan weet je hoe lastig het kan zijn om bij al die diensten afzonderlijk te moeten inloggen. Met de komst van MultCloud, een webservice waarmee je deze clouddiensten kunt koppelen, is dat verleden tijd. Een keer inloggen, en klaar!

Clouddiensten koppelen met Multcloud

Multcloud kun je zien als een soort doorgeefluik tussen de clouddiensten waarop je bent geabonneerd. Wanneer je inlogt op de server: www.multcloud.com kom je in een soort dashboard terecht waar je kunt aangeven op welke online diensten je bent geabonneerd, denk bijvoorbeeld aan: Google Drive, Dropbox of Onedrive. Stel dat je nog geen abonnement hebt bij een bepaalde dienst, dan kun je dit eenvoudig via het dashboard regelen.

In Multcloud navigeer je via een Windows verkennerachtige interface supersnel door al je online bestanden. De bestanden zijn via een mappenstructuur te benaderen. Door met links of rechts op de bestanden te klikken kun je ze verplaatsen, kopiëren, hernoemen, enz. Je kunt ook bestanden verwijderen. Let erop dat de bestanden die je via Multcloud verwijdert ook daadwerkelijk bij de betreffende clouddienst van de server worden verwijderd.

Multcloud maakt gebruik van een versleutelde verbinding tussen de servers (256 bit AES) waardoor de communicatie veilig verloopt. Je dient er vanzelfsprekend wel voor te waken dat je wachtwoord voor Multcloud niet in verkeerde handen valt. Multcloud is zowel voor privégebruik als voor professioneel gebruik volledig gratis.

Het dashboard van Multicloud:

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.