Draadloos opladen wordt steeds populairder. Ikea speel hierop in en krijgt steeds meer produkten, waarmee je je smartphone kunt opladen. Het grote voordeel hiervan is dat je geen gedoe meer hebt van; kabels, stekkers en niet-passende stekkertjes.

Draadloze laders in meubels

Je kunt bij Ikea kiezen voor een nachttafeltje, bureaulamp, staande lamp of een tafellamp met automatisch opladen. Het zijn eigenlijk gewone meubels. Je kunt van een afstand niet zien dat het ook een oplaadstation is. Voor de handige klussers is het ook mogelijk om losse oplaadstations te kopen. Deze kun je verwerken in je eigen gebouwde meubels.

Een nachtkastje met draadloze lader:

Nachtkastje Ikea met draadloze lader

Een bureaulamp, waarmee je je smartphone draadloos kunt opladen:

Bureaulamp Ikea draadloos ladenEen losse draadloze lader:

Draadloze oplader Ikea

De juiste smartphone

Er zijn twee standaarden die gebruikt worden om draadloos op te laden. De meeste gebruikte technologieën zijn: Qi en AirFuel. De nieuwste iPhone 8, iPhone X en Samsung’s vanaf de S6 kunnen draadloos opladen en maken gebruik van het Qi standaard. Onderaan dit artikel zie je meer smartphones, die zonder draad kunnen laden.

Als je telefoon niet geschikt is voor draadloos opladen heeft Ikea voor de standaard modellen een beschermhoesje, waarmee je telefoon toch zonder draad geladen kan worden. Het opladen gaat heel simpel. Op de meubels is een plusteken aangebracht. Leg je telefoon met de onderkant op het plusteken en je accu wordt weer gevuld tot 100%. Dit komt door een magnetisch veld. Elektrische energie gaat via dat veld van de oplader naar de batterij in je telefoon.

Smartphones die draadloos kunnen opladen:

  • LG V30 Plus
  • LG Lucid 2 en 3
  • LG G6
  • Motorola Droid Maxx
  • Motorola Droid Mini
  • Motorola Turbo en Turbo 2
  • Sony Xperia Z3V
  • Sony Xperia XZ2
  • Google Nexus 4, 5 en 6

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.