Alles is online, dus waarom niet de dokter online. Er bestaan verschillende soorten apps, die de dokter uiteraard niet kunnen vervangen, maar die je wel kunnen helpen aan meer informatie over je gezondheid. Hieronder bespreken wij de twee online dokter apps:

De App van Thuisarts

Thuisarts.nl is de officiële app van het Nederlandse Huisartsen Genootschap. Op hun site en via de app word je op een heldere en objectieve wijze geïnformeerd over de meest voorkomende klachten en ziektes. Zo krijg je goede wetenschappelijk onderbouwde informatie in plaats van allerlei nietszeggende commerciële info die alleen bedoeld is om je allerlei middeltjes aan te prijzen.

Je kunt via de zoekfunctie of via een afbeelding van het lichaam aangeven waar je last van hebt en vervolgens helpt de app je verder om de klacht te verduidelijken. Je kunt ook medicatie invoeren en een logboek van je huisartsbezoek bijhouden. Daarnaast zijn er nog diverse andere handige opties zoals het instellen van een medicatieherinnering.

De app is een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke app:

Thuisarts app

De app voor de Iphone en Ipad kun je via de App Store downloaden. Op elk ander apparaat kun je naar de website gaan.

Moet ik naar de dokter?

De app “Moet ik naar de dokter?” is een super handige online arts, die bepaalt of een bezoek aan de huisarts noodzakelijk is. Als je de app hebt geinstalleerd doorloop je een aantal stappen, waarin ze uitleggen hoe de app werkt. Als de stáappen zijn doorlopen begin je met Waar heeft u last van. Eerst maak je een profiel aan voor jouw basisgegevens. Daarna begin je met een plaatje van het menselijk lichaam en klik je aan waar je last van hebt. 

Moet ik naar de dokter app werkt hadig door te klikken op het lichaam:

Online dokter spelen door te klikken

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.