Digitaal rechercheur spelen: sporen achterhalen pc

Tijdens het werken met je Windows pc of laptop laat je allerlei digitale sporen achter. En dat zijn er meer dan je denkt! Niet alleen je surfgeschiedenis wordt opgeslagen maar ook allerlei gegevens zoals: geïnstalleerde software, datums, tijden, wachtwoorden, apparaten die zijn aangesloten en nog talloze andere zaken. Met het gratis programma Win-Ufo kun je al deze sporen achterhalen en geeft de computer al zijn geheimen prijs.

Gegevens achterhalen van de pc

Win-UFO (Ultimate Forensics Outflow) is een gratis programma waarmee je zelf forensisch onderzoek kunt doen en allerlei gegevens van een PC kunt achterhalen. Je kunt het vanaf de harde schijf van de computer starten maar het werkt ook als standalone programma op een USB stick. installeren is dus niet nodig.

Bij het opstarten vraagt het programma je of je een rapport wilt genereren. Als je hiervoor kiest gaat Win-UFO voor je aan de slag en genereert hij een uitgebreid rapport met allerlei gegevens over: geïnstalleerde software, opgeslagen wachtwoorden, browsergeschiedenis, overzicht van actieve processen, logbestanden, datum en tijdgegevens, enz. Je kunt er ook voor kiezen om handmatig als digitaal rechercheur aan de slag te gaan zelf de tools te gebruiken. Wel zo leuk natuurlijk, en met de overzichtelijke grafische interface is dat alles behalve moeilijk.

LEES OOK
Veilig erotiek kijken op internet4 tips voor veilig erotiek kijken
 
Er wordt heel veel erotiek bekeken. Via deze sites krijg je ook veel virussen en malware binnen. Zo doe je het veilig…Lees verder

Hieronder een screenshot om de geschiedenis van verschillende browsers te achterhalen:

Virusscanner kan alarm slaan

Win-UFO bestaat uit een aantal afzonderlijke tools. Je dient bij gebruik van deze software er rekening mee te houden dat een virusscanner dit soort forensische programma's met argusogen bekijkt en ze in veel gevallen beschouwt als potentieel ongewenst programma. Mocht je dus waarschuwingen van je virusscanner krijgen, dan kun je deze veilig negeren.

Download Win-UFO

Deel dit artikel:


Ook interessant