De voordelen van Google foto’s

Foto’s en filmpjes zijn een van de beste manieren om herinneringen te bewaren, hier ben je dus ook erg zuinig op. Je wilt daarom jouw foto’s op de juiste plek opslaan. Google heeft al een tijdje een eigen fotoservice waarin jij al jouw foto’s kunt opslaan, maar is dit beter dan ze gewoon op de harde schijf houden. Ik geloof van wel, en daar zijn verschillende redenen voor die ik met jou zal delen. Dus blijf lezen als je ook geïnteresseerd bent in een betere manier om jouw foto’s op te slaan.

Jouw foto’s zijn online opgeslagen

Dit geldt natuurlijk voor elke fotoservice die online werkt, maar het mag toch even genoemd worden. Wanneer jouw foto’s online zijn opgeslagen dan zal je ze niet zomaar kwijtraken wanneer jouw computer of een ander apparaat crasht. Een extra back-up maken is dus ook niet nodig, jouw foto’s kunnen niet zomaar verdwijnen.

Automatisch uploaden vanaf jouw telefoon

Tegenwoordig wordt door veel mensen het merendeel van hun foto’s gemaakt met de camera op hun telefoon, wat ideaal is om te combineren met Google foto’s. Wanneer jij op jouw telefoon bent ingelogd met jouw Googleaccount kun je namelijk instellen dat alle foto’s die je maakt direct worden geüpload naar Google foto’s. Zo hoef jij je daar ook geen zorgen meer om te maken.

Je hebt altijd een backup van je foto''s met gebruik van de Google Foto's app:

Backup van je foto's met Google Pofot's app

Het is gratis!

Ja, er zijn andere gratis fotoservices, maar weinig daarvan hebben dezelfde voordelen als Google foto’s, en dit kost helemaal niks. Dit betekent natuurlijk ook dat je Google foto’s altijd kan uitproberen en dat het niet erg is wanneer je er achteraf toch geen fan van bent. Je hoeft er geen geld aan uit te geven en er staat dus ook niks op het spel.

Onbeperkte opslag

Een veelvoorkomend nadeel is dat de opslagruimte voor jouw foto’s op een bepaald moment vol is, denk aan je telefoon. Bij Google foto’s hoef jij je hier geen zorgen over te maken, je hebt namelijk onbeperkte opslagruimte en kunt altijd al jouw foto’s kwijt op Google foto’s. Zo hoef je niet te kiezen tussen al die leuke foto’s die je hebt, er is namelijk ruimte genoeg voor allemaal.

Geen installatie, geen account aanmaken, je kunt meteen beginnen

Waarschijnlijk heb je een Google account, en wanneer je dit nog niet hebt dan is nu de tijd om er een aan te maken. Maar als je er wel al een hebt, dan heb je automatisch ook al Google foto’s. Je hoeft je niet aan te melden en je hoeft niks te installeren. Je kunt direct naar de website photos.google.com gaan en beginnen met het uploaden van al jouw foto’s.

Er is ook een Google foto’s app

Het is altijd handig om op jouw telefoon ook bij je foto’s te kunnen, wanneer je iemand iets wil laten zien bijvoorbeeld en je hebt alleen jouw telefoon bij de hand. In dat geval kun je gelukkig gewoon de Google foto’s app downloaden. Zo heb je al jouw foto’s altijd bij de hand, zonder dat het van jouw telefoon geheugen afgaat.

Jouw foto’s worden voor je bewerkt

Dit klinkt misschien niet per se leuk, maar vertrouw me dat er niks aan jouw foto’s veranderd. Google gebruikt jouw foto’s alleen maar om verhalen te maken van plekken waar je foto’s hebt gemaakt en maakt soms zelfs leuke GIF’s van jouw foto’s. Geloof me dat je plezier krijgt in het bekijken van jouw foto’s.

Je kunt zoeken binnen jouw foto’s

En je hoeft jouw foto’s niet eens titels te geven! Google ’s AI-systeem herkent verschillende kenmerken in foto’s waardoor jij kunt zoeken op deze kenmerken. Zo kan je zoeken op foto’s van strand, zee, glimlach en plekken waar je foto’s hebt gemaakt. Dit maakt het een stuk makkelijker om foto’s te vinden die je zoekt, vooral wanneer je honderden foto’s hebt en niet de tijd om deze allemaal door te kijken.

Zoek op "hond" en je krijgt alle foto's met honden:

Zoeken in Google Foto's

Gezichtsherkenning

Er zijn maar weinig fotoservices die gezichtsherkenning bieden, vooral als ze ook nog gratis zijn. Je kunt foto’s groeperen waar dezelfde persoon opstaat, dat is soms heel handig. Er zijn momenten dat je foto’s van een bepaald persoon nodig hebt, dan is Google foto’s waar je moet zijn.

Jouw foto’s worden automatisch gecategoriseerd

Wanneer jij al jouw foto’s uploadt naar Google foto’s dan worden ze direct gecategoriseerd per datum en per gebeurtenis. Zo ben ik ooit naar Ierland geweest, en alle foto’s die ik daar heb gemaakt zijn netjes door Google verzameld in een mapje genaamd ‘Reis naar Ierland’ Is dat niet superhandig? Ik vind in ieder geval van wel.

Je kunt de foto’s ook nog bewerken

Je hebt geen duur programma nodig om jouw foto’s te bewerken, dit kan ook gewoon binnen Google foto’s, het kost je helemaal niks. Natuurlijk kun je hiermee niet zoveel als met Photoshop bijvoorbeeld, maar voor de prijs kun je er best veel leuke dingen mee. En, ben jij van plan om Google foto’s uit te proberen? Onthoud dat het niks kost en dat je het zo weer weg kan doen zonder dat je iets verloren hebt. Ik zou het in ieder geval proberen als ik jou was, je hebt niks te verliezen.

Deel dit artikel:


Ook interessant