Home Android De vijf beste batterij bespaar tips...

De vijf beste batterij bespaar tips voor je Android

Hoe lang je met de batterij van je Android toestel doet, hangt voor een groot gedeelte af van de mate en wijze waarop je het toestel gebruikt. Maar ook als niet aan het bellen of internetten bent, gebruikt deze energie. We geven je vijf handige tips hoe je het beste kunt besparen op het batterijgebruik van je telefoon.

Schakel alle overbodige apps uit

Alle apps die op de achtergrond actief zijn vragen energie van de telefoon. Lang niet alle apps hoeven echter constant actief te zijn. Kijk bij ‘instellingen’ ? ‘apps’ welke er aan staan en waar ze voor dienen. Schakel uit wat je niet nodig hebt. Dat geldt overigens ook voor allerlei onnodige homescreen widgets of geanimeerde achtergronden. Ze zijn leuk maar kosten allemaal energie.

Schakel automatische synchronisatie uit

Veel apps maken meerdere keren per dag verbinding met internet en downloaden dan de laatste informatie. Dat kan soms handig zijn maar wanneer je veel apps hebt die dit doen, dan kost dit het nodige aan energie. Je kunt in Android instellen hoe vaak een app verbinding mag maken met internet. Je kunt dit instellen bij ‘instellingen’ ? ‘vernieuwingsinterval’.

Verminder de helderheid van het scherm

Niet de populairste tip misschien maar wel een van de beste want de verlichting van het scherm gebruikt nu eenmaal de meeste energie. Een iets lagere helderheid kan al een grote energiebesparing opleveren.

Ultra Power Saving mode (HTC one en Galaxy)

Heb je toevallig een HTC One of een Galaxy S5 van Samsung? Maak dan gebruik van de ‘Ultra power saving mode’. Dit is een handige functie waarmee het toestel zichzelf in een ‘basic modus’ schakelt waarbij je alleen nog de belangrijkste functies kunt gebruiken zoals bellen, mailen of internetten. Deze modus is vooral handig wanneer je batterij bijna op is. In de Ultra power saving mode kun je er dan toch nog een behoorlijke tijd mee doen.

Kijk naar het energieverbruik van applicaties!

Bij een Android toestel kun je zelf bekijken welke applicaties het meeste energie verbruiken. Dat is natuurlijk erg handig. Kijk bij ‘Instellingen’ ? ‘batterij’ om inzicht in het verbruik te krijgen. Zie je een energie vretende app die je toch (bijna) nooit gebruikt, verwijder deze dan. Je batterij zal hierdoor weer wat langer meegaan.

Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.