De beste podcast apps voor op je smartphone

Home Smartphone De beste podcast apps voor op...

De podcast wordt steeds populairder om verschillende redenen: er wordt soms een mooi en spannend (audio)verhaal verteld, je kunt informatieve podcasts luisteren of juist vaktechnische. Het luisteren doe je waar je maar wil: terwijl je de was doet, achter het stuur zit of simpelweg even een rustmomentje voor jezelf inplant. Dit zijn de beste podcast apps voor je smartphone zodat jij altijd het luistergemak bij de hand hebt.

Castbox

Wanneer je Castbox voor de eerste keer gebruikt, dien je je aan te melden met een account. Die kun je handmatig maken of je meldt je gewoon aan met je Google-account. Vervolgens kun je enkele podcasts selecteren die populair zijn. Hiermee geef je je voorkeur aan. Dit is natuurlijk niet verplicht. Zeker als je relatief nieuw bent in de podcastwereld, weet je misschien nog niet welke genres je leuk vindt. Je kunt je abonneren op podcasts. Zo zie je altijd welke nieuwe afleveringen beschikbaar zijn en welke je al geluisterd hebt. Daarnaast kun je de afleveringen ook downloaden om offline te luisteren en je kunt een slaaptimer instellen op een tijd naar keuze, voor als je wel eens wegdommelt bij het luisteren van een podcast. Onder het tabblad ‘discover’ kun je via de verschillende categorieën makkelijk nieuwe podcasts ontdekken.

Favoriete podcast app

Google Podcasts

Google Podcasts ziet er in eerste instantie een stuk simplistischer uit dan Castbox. Hier zie je alleen de top podcasts die aanbevolen worden in een bepaalde categorie, of die momenteel trending zijn en dus het meest geluisterd worden. Wil je hier een specifieke podcasts vinden, dan moet je al de naam ervan weten om deze te kunnen vinden. Ontdekken gaat met deze app dus iets moeizamer maar het overzicht is wel beter. Je abonnementen verschijnen overzichtelijk bovenaan zodat je in één oogopslag ziet op welke podcasts je geabonneerd bent en welke nieuwe afleveringen beschikbaar zijn.

Lees: De ideale vakantie apps

Podcast Go

De Podcast Go app is eigenlijk de gulden middenweg tussen de hoeveelheid qua aanbod van Castbox en de simpele vormgeving van de Google Podcasts app. In dit simpele zwarte design krijg je slechts enkele podcasts aangeraden wanneer je de app voor het eerst gebruikt. Vervolgens kun je in het menu links categorieën selecteren en krijg je een lijst met podcasts te zien. Heel overzichtelijk is ook het gedeelte waarin de podcasts staan waarop je bent geabonneerd. Deze vind je terug onder het hartje in het midden van het menu. Een nadeel aan deze app is dat je relatief veel reclames te zien krijgt wanneer je heen en weer switcht tussen menu’s. Deze kun je verwijderen door de premiumversie van de app aan te schaffen. Deze premiumversie kost €3,39. In vergelijking met de gratis beschikbare Castbox en Google Podcasts app, is dit dus niet perse nodig tenzij je natuurlijk zo’n fan van deze app bent dat je de makers ervan wilt ondersteunen.

Stefanie
Technologie is er om ons leven makkelijker te maken. Ik haal er veel plezier uit om voor alles een app te vinden die taken vereenvoudigt of me juist ergens aan helpt herinneren. Zo gebruik ik ook talloze apps om mijn werk als freelancer in goede banen te leiden!